Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Jeroen van Harmelen.
• Jeroen van Harmelen.

Jeroen's speer landt steeds verder

  •   keer gelezen   Sport

VLIST • Ondanks enige stagnatie door een blessure aan zijn onderrug slaagt de talentvolle Avantri-atleet Jeroen van Harmelen erin zijn speer steeds verder te werpen.


De 17-jarige jongeling uit Vlist werd onlangs fraai zevende op het nationaal kampioenschap voor A-junioren in Vught met een nieuw persoonlijk record: 51.08 meter.

"Dat bevestigt de progressie", meent Van Harmelen. "Ik heb daarmee weer een doelstelling bereikt. Feit is dat de speren zwaarder worden. Ik werp nu met een speer van 800 gram. Dat kost meer spierkracht. Daarom zal ik meer power moeten krijgen. Het krachthonk wacht, want met techniek alleen kom ik er niet."

De slanke Van Harmelen ziet om hem heen meer 'Jerommekes' op de baan verschijnen. Hoewel de afstand van de speer vooral wordt bepaald door een stevige aanloop en de juiste coördinatie na deze sprint, telt het gewicht zeker mee. Op een titelstrijd kun je meteen een sterkte/zwakte-analyse op de prestatie loslaten. "Ik heb vooral gewerkt aan mijn snelheid. Nu moet ik de andere onderdelen verbeteren. Dat is duidelijk."

Voor Jeroen van Harmelen was het verloop van het NK heel bevredigend. Als nummer zeven bij de sterkste Nederlandse junioren heb je thuis wat te vertellen over je belevenissen. Qua coaching en sponsoring gaat het prima. Inmiddels buigen vier trainers zich over de ontwikkeling van de student. Keith Beard, Daan Meijer van Atletiekvereniging Rotterdam en Gerard Faaij en Rob Zwijnenburg van Avantri begeleiden de speerwerper op zijn weg naar meer succes.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten