Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Met de 'platte kar' door het dorp. (foto: vv Cabauw)
• Met de 'platte kar' door het dorp. (foto: vv Cabauw)

Voetbaldames Cabauw na 27 jaar weer kampioen

  •   301 keer gelezen   Sport

CABAUW • Het damesteam van vv Cabauw werd zondag met de platte kar door het dorp gereden. Na een 2-0 overwinning op vv Schoonhoven, lange tijd één van de grote concurrenten in de strijd om de titel, barstte het kampioensfeest los. Het laatste kampioenschap dateerde van 1990 (!)

Ton van Beek, voorzitter van vv Cabauw, sprak na afloop de dames op het veld toe: "Dit is een mijlpaal voor de club in het algemeen en de damesafdeling in het bijzonder. Het is ook een bevestiging dat we het damesvoetbal serieus nemen. Hopelijk doet dit goede voorbeeld goed volgen."

Aanvoerster Anne van der Kroon kon het alleen maar beamen. "Het ontbreekt ons bij vv Cabauw aan niets. We hebben in Kees van den Berg een goede trainer, waarbij Wietse van der Zweep jarenlang assistent-coach is geweest. Jammer genoeg stopt Wietse nu vanwege drukke werkzaamheden, maar we zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft gedaan."

Lastig
Zelf hangt Anne ook haar voetbalschoenen aan de wilgen. "Je moet stoppen op je hoogtepunt, hè", zegt ze lachend. "Nee hoor, het werd me iets te gek allemaal. Ik ben fysiotherapeut en ben bezig met mijn master voor kinderfysiotherapeut. Ik blijf sporten, maar niet meer in teamverband. Daarmee hoop ik wat meer tijd voor mezelf te krijgen."

Ze is niet de enige die het voor het gezien houdt, waarmee het lastig wordt om het kampioenschap in de vierde klasse een passend vervolg te geven. "Met name de oudgedienden, net als ik rond de 25, stoppen er vanwege uiteenlopende redenen mee. Vervelend, want het betekent dat de bezetting -vv Cabauw heeft zowel op de zondag als zaterdag een damesteam- erg krap wordt. We hopen dan ook op nieuwe aanwas."

Herhaling
De wedstrijd zondag tegen Schoonhoven betekende dat Cabauw op herhaling moest, want die andere 'finale', tegen vv Antibarbari een week eerder, ging verloren. "We waren te zenuwachtig en verloren terecht. Dat betekende dat we zondag tegen Schoonhoven moesten winnen, anders zou Antibarbari er met de titel vandoor gaan. Gelukkig kwam het niet zover."

Vreemd genoeg waren de zenuwen tegen Schoonhoven gezakt. "De wedstrijdspanning binnen het team was veel minder, waarbij ik moet bekennen dat Schoonhoven ook wel meewerkte. Van een spannende kampioenswedstrijd was geen sprake. Ze hadden maar net genoeg speelsters en stonden in de tweede helft nog maar met z'n tienen in het veld. We hebben ons er niet door laten afleiden en gedaan wat we moesten doen: winnen." 

Het kampioenschap was de juiste bekroning van een mooi seizoen. Anne: "Ik heb zelf in het begin een aantal wedstrijden gemist vanwege een buitenlandse stage, maar na de winterstop hebben we bijna niet meer verloren. Leuk dat we eindelijk weer eens kampioen zijn."

Zelf draagt de linksback al sinds haar vijftiende het rode shirt en de witte broek. "Ik ben begonnen bij vv Polsbroek, maar ben naar Cabauw gegaan toen ik op zaterdag ging werken. Mijn zus speelde er ook. Ik ben in het eerste terechtgekomen en heb er sindsdien altijd gespeeld. We hebben een hecht team, waarbij de speelsters inmiddels overal vandaan komen, maar hun wortels in Cabauw hebben. Zelf woon ik inmiddels in Ameide."

Anne zal vv Cabauw zeker blijven volgen. "Ik hoop van harte dat het lukt om de goede lijn door te trekken. Ik hoor ook dat het damesvoetbal bij enkele andere verenigingen in de Krimpener- en Lopikerwaard op de tocht staat. Die meiden raad ik zeker aan om de overstap te wagen. Ze zullen met open armen worden ontvangen."

Zie voor filmpjes en foto's: https://myalbum.com/album/hEK1qyGPDrSH

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >

reageer als eerste
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK

HET KONTAKT OP TWITTER

Nieuws uit Cabauw

Burgemeester De Graaf onthult informatiepanelen Cabauwse Molen tijdens kennismakingsbezoek
18/2
Nick en Friso Nagel: broers en teamgenoten
4/12
Geslaagd eindfeest oude Gerardus Majella-basisschool
12/11
Hugo van Amerongen wint The Voice of Cabauw
6/11
Veel belangstelling voor Centrumplan Cabauw
3/11
Meer nieuws uit Cabauw >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten