Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Prachtig weer tijdens de Halve Natuurmarathon. (foto: wijntjesfotografie.nl)
• Prachtig weer tijdens de Halve Natuurmarathon. (foto: wijntjesfotografie.nl) (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Verboom winnaar zonnige Halve Natuurmarathon

  •   keer gelezen   Sport

LEKKERKERK • Je moet in de regio van goede huize komen om Cornelis Verboom te stuiten.


De lange atleet uit Krimpen aan den IJssel had weinig te duchten van zijn belagers tijdens de Halve Natuurmarathon van de Krimpenerwaard.

Hij zegevierde in 1.20.35 met ruime voorsprong op de nummer twee Michael Groeneweg uit IJsselstein, die in 1.24.16 over de streep kwam. Wikash Chedi eindigde als derde in 1.25.13.

Verboom had de laatste weken weinig getraind, omdat zijn nieuwe baan veel tijd in beslag neemt. Niettemin was hij tevreden over zijn prestatie. "Het is perfect weer. Jammer dat ik het hele traject in mijn eentje moest afleggen. Alleen de fietser van de organisatie was in m'n buurt."

Bij de dames won Lydia Rehorst uit Lekkerkerk met overmacht, maar zij was lang niet zo uitbundig als de nummer drie Pauline van Norden uit Schoonhoven, die na afloop bleef dansen van vreugde vanwege haar onverwachte podiumplek.

Op de 10 kilometer was Yunis Abu Stitan uit Delft een klasse apart. De loper van Haag Atletiek verbeterde het parcoursrecord in 33.20.

Menno Beck viel uit. Hij heeft last van hielspoor en wilde niets forceren. Robert Hofman van AV Start werd derde. Bij de dames won Bianca Kasching.

Organisator Mels van der Ruit en zijn medewerkers konden terugblikken op een geslaagd loopfestijn, waarin de pannenkoeken en de muziek van de Lekkerkapel traditioneel niet ontbraken. "Een prachtige dag. Iedereen heeft genoten", aldus Van der Ruit, die rondstrompelde met een kruk vanwege een nieuwe knie. Eigenlijk moest hij rust houden, maar dat was teveel gevraagd. "Ik wilde er uiteraard bij zijn. Dit is mijn kindje."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten