Afbeelding
Foto: Schoonhoven Zilverstad

Onderzoek naar draagvlak afsluiten Veerpoort Schoonhoven (voor gemotoriseerd verkeer)

Algemeen 363 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Er komt een draagvlakonderzoek naar het afsluiten van de Veerpoort voor gemotoriseerd verkeer. De uitkomsten worden rond de zomervakantie verwacht. Daarna beslist de gemeenteraad of het overgaat tot een pilot om de Schoonhovense toegangspoort daadwerkelijk te vergrendelen.

Dat is de uitkomst van een debat hierover in de gemeenteraad. Het afsluiten van de Veerpoort is goed voor de leefbaarheid in de stad en komt de verkeersveiligheid ten goede, luidt het argument.

Sommige fracties zagen woensdagavond liever dat de pilot gelijk in zou gaan, maar daar stemde de meerderheid niet mee in. “Na 25 jaar soebatten hierover zijn de voors en tegens toch wel een keer duidelijk?”, meende Ad Struijs (Pro Krimpenerwaard), maar hij moet nog even geduld hebben.

Bewoners en ondernemers in het centrum van Schoonhoven zullen worden gepolst.

Verontrust
Schoonhoven Partners (Stichting Schoonhoven Zilverstad) is voorstander van het afsluiten van de Veerpoort voor gemotoriseerd verkeer: ‘Niet alleen vanwege de verkeersveiligheid -gezien het grote aantal scholieren dat (normaal gesproken) dagelijks door de Veerpoort fietst- maar tevens vanuit toeristische en recreatieve invalshoek’, liet coördinator Stefan van Beeten de raad per brief weten.

Een aantal ‘verontruste’ middenstanders in de binnenstad is nog niet overtuigd. In een ander ingekomen stuk, onder andere ingezonden door Rikkoert Juweliers, Keurslager Looman en Bakkerij Kok, pleiten de inzenders ervoor om eerst met ondernemers in de binnenstad in gesprek te gaan alvorens een besluit te nemen: ‘Deze keuze heeft namelijk grote gevolgen voor de ondernemers op de bereikbaarheid, de ontvangst van veel verschillende type klanten op diverse locaties en de algehele doorstroming van het verkeer in het centrum van Schoonhoven. In gesprek gaan met de ondernemers zorgt ervoor dat alle visies en meningen op tafel komen en voors en tegens in kaart gebracht worden’. Dat gaat nu dus ook gebeuren.

Buiten de Veerpoort
Het al dan niet afsluiten van de Veerpoort maakte deel uit van een bredere discussie om het gebied Buiten de Veerpoort te voltooien. Met meer groen (onder andere het planten van acht bomen), meer ruimte voor fietsers (o.a. voor het opstellen voor de pont), en een betere duiding van waar automobilisten hun voertuig kunnen parkeren wil B&W de puntjes op de ‘i’ zetten.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden