Minderheidscoalitie ‘gaat voor continuïteit’ na vertrek Lokaal op 1
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Minderheidscoalitie ‘gaat voor continuïteit’ na vertrek Lokaal op 1

  •   keer gelezen   Politiek

KRIMPENERWAARD • De overgebleven coalitiepartijen in de gemeenteraad van Krimpenerwaard -VGBK, VVD, CU en D66- hebben er na het opstappen van Lokaal op 1 voor gekozen verder te gaan als minderheidscoalitie. Het college van B&W volgt deze keuze.


Dit blijkt uit een officiële, korte verklaring dinsdagmiddag: ‘Het college vindt dat gelet op de situatie -rondom onder andere corona, de uitdagingen op het gebied van het sociaal domein en de gemeentelijke financiën- bestuurlijke continuïteit gewaarborgd moet blijven. Uitgangspunt voor de resterende periode is het coalitieakkoord en het collegeprogramma’.

Verdeeld
De portefeuille van wethouder Janette Hofman is verdeeld onder de zittende collegeleden.

Zo wordt het thema dienstverlening opgepakt door wethouder Jan Vente, subsidies en maatschappelijke voorzieningen door wethouder Lavinja Sleeuwenhoek, uitvoering openbare ruimte door wethouder Ria Boere, participatie door burgemeester Roel Cazemier en cultuur door wethouder Bert Bening.

Opstappen
Maandagavond 25 januari maakte Lokaal op 1 bekend met onmiddellijke ingang uit de coalitie te stappen. Wethouder Janette Hofman diende haar ontslag in vanwege het ‘ontstaan van een onwerkbare situatie’.

De precieze oorzaak voor de breuk wordt door de betrokken partijen niet genoemd.

Debat
Pro Krimpenerwaard heeft burgemeester Roel Cazemier gevraagd om nog deze week een raadsvergadering uit te schrijven: ‘In het openbaar uiteraard. Dan willen wij volledig worden geïnformeerd en dan moet ook worden gesproken over hoe nu verder. Wij hebben de andere politieke partijen gevraagd dit verzoek te steunen’, aldus fractievoorzitter Ad Struijs op de website van Pro Krimpenerwaard.

De coalitie in de gemeente Krimpenerwaard raakt door het vertek van Lokaal op 1 de meerderheid in de gemeenteraad kwijt. De verhouding was 18-13 in het voordeel van de coalitie, dat wordt nu 15-16.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier