Afbeelding
Foto: Schoonhoven Zilverstad

Steun ‘onder voorwaarden’ voor Zilvermuseum

Politiek 562 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De gemeenteraad van Gemeente Krimpenerwaard is bereid om in twee termijnen 300.000 euro te schenken aan het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven.

In ruil daarvoor eist de raad van het Zilvermuseum dat gestelde doelen worden gehaald. Wordt er geen verbetering geconstateerd, dan kan het subsidietraject eerder worden afgebroken.

Debat
Dat was de uitkomst van het debat woensdagavond over het voorstel van wethouder Lavinja Sleeuwenhoek om de belangrijke pijler voor de Zilverstad te behouden. Ze verzocht de raad om niet direct in actie te komen en ontraadde drie amendementen, waarvan er uiteindelijk twee in grote meerderheid werden aangenomen.

"We zijn al op de helft dit jaar. Veel projecten die een rol spelen in de bereikbaarheid en promotie zijn in gang gezet. We moeten het museum de tijd geven om de afgesproken doelen te halen."

De wethouder doelde op het amendement van SGP en Lokaal op 1 om eventueel te kunnen ingrijpen. Volgens Jan Verburg (SGP) liegen de prestatieafspraken er niet om en wordt het een hele toer om die te behalen. "Er ligt een flinke opgave voor het Zilvermuseum voor de komende twee jaar, namelijk veel hogere bezoekersaantallen, een gezondere financiële bedrijfsvoering, betere pr en een betere presentatie en participatie van het museum in diverse netwerken."

Deze uitdagingen zijn volgens Verburg serieus en prijzig en moeten daarom halfjaarlijks gemonitord worden door de gemeente. "Het is goed dat er meetbare en haalbare tussendoelen worden gesteld. De belastingbetaler heeft recht op transparantie als het gaat om de verantwoording van uitgaven aan subsidiedoelen."

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden