Afbeelding

SV Lopik ziet voorlopig af van kunstgras

Sport 328 keer gelezen

LOPIK • Voetbalvereniging S.V. Lopik heeft - in samenwerking met adviesburo R.I.E.T. te Bunnik - de afgelopen maanden gekeken naar de (financiële) haalbaarheid van de aanleg van een kunstgrasveld. Naar aanleiding van de resultaten van een geotechnisch onderzoek en de daaruit vloeiende investeringen ziet S.V. Lopik voorlopig af van kunstgras.

Het bestuur van S.V. Lopik heeft een paar jaar geleden de ambitie uitgesproken de vereniging zowel in sportief als in organisatorisch opzicht 'toekomstbestendig' te maken. Een belangrijk onderdeel daarvan is het kunnen beschikken over een kunstgrasveld. Het kunstgras biedt alle teams immers de mogelijkheid het veld onder alle weersomstandigheden te kunnen bespelen en kan bovendien voor andere activiteiten worden ingezet.

Het geotechnisch onderzoek, bestaande uit een viertal sonderingen en een negental handboringen, gaf een duidelijk inzicht in de samenstelling van de toplagen en de bepaling van de grondwaterstand. Door de aanwezigheid van klei en veenlagen blijkt een speciale funderingsconstructie noodzakelijk, waardoor een aanzienlijke extra investering noodzakelijk is.

Niet verantwoord
"Het is nu niet verantwoord als vereniging zo'n grote investering in een kunstgrasveld te doen", aldus Robert Bakker, voorzitter van S.V. Lopik. "We hebben alle opties bekeken en waren al gestart met fundraising, maar de uitslag van het geotechnisch onderzoek gooit roet in het eten. We zullen nu onze plannen moeten uitstellen, maar blijven naar de mogelijkheden kijken om in de toekomst toch een kunstgrasveld op ons complex te realiseren."  

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden