Afbeelding
Foto: Stockfoto Erwin Wodicka, 123rfcom

TenneT vergroot capaciteit hoogspanningsverbinding Krimpen-Geertruidenberg

Algemeen 1.278 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL •  TenneT gaat bij de bestaande hoogspanningsverbinding tussen Krimpen aan den IJssel en Geertruidenberg de capaciteit vergroten en groot onderhoud verrichten. 

Door de groei van duurzame energie en de hoge pieken die hierdoor ontstaan in het elektriciteitsnet, is uitbreiding van de capaciteit van de bestaande hoogspanningsverbinding tussen Krimpen aan den IJssel en Geertruidenberg nodig, meldt TenneT: ‘Dit doen we door de bestaande geleiders, de lijnen waar de stroom doorheen gaat, te vervangen door geleiders waar een grotere capaciteit doorheen kan. We combineren dit met groot onderhoud’. 

De bestaande hoogspanningsverbinding heeft een lengte van bijna 34 kilometer en loopt van het hoogspanningsstation in de gemeente Krimpen aan den IJssel, via de gemeenten Krimpenerwaard, Molenlanden, Alblasserdam, Sliedrecht, Dordrecht en Altena naar het hoogspanningsstation in de gemeente Geertruidenberg. 

Aannemer BAM Infra voert alle civiele werkzaamheden, zoals het aanleggen van bouwwegen en werkterreinen en het verzwaren van de mastfundaties, uit. 

Meer informatie over het project: www.tennet.eu/krimpen-geertruidenberg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden