Afbeelding
Foto: stock123RF.com

Muzikale bezinningsmomenten in de Krimpenerwaard

Algemeen 491 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Op initiatief van een ‘denktank’ is het idee ontstaan van muzikale bezinningsmomenten in de Krimpenerwaard. Achterliggende gedachte is om ‘niet zomaar door te leven en te doen alsof het coronajaar 2020 nooit bestaan heeft’. 

Leden van verschillende muziekverenigingen en koren in de Krimpenerwaard reageerden positief op het idee. Zij gaven het initiatief verder vorm met verschillende bezinningsmomenten op respectievelijk zaterdag 23 oktober, vrijdag 29 oktober en zaterdag 30 oktober.

Werkstuk
Op zaterdag 23 oktober om 20.00 uur voert muziekvereniging Tavenu het werkstuk van Klaas Coulembier uit in de H. Bartholomeuskerk te Schoonhoven. Aansluitend speelt de vereniging uit eigen repertoire. Margot Kuzee leidt het bezinningsmoment.

Ook Muziekvereniging Concordia voert dezelfde avond het werkstuk van Klaas Coulembier uit gevolgd door eigen repertoire, maar dan in de Hervormde kerk te Haastrecht. Dit onder leiding van dirigent Mark Tempelaarst. Joke Molenaar-Sosef leidt het bezinningsmoment.

Stadsbeiaardier Boudewijn Zwart laat het werkstuk van Klaas Coulembier met aansluitend ander werk klinken vanaf het carillon in Schoonhoven. Eén en ander is ook thuis te volgen via de Facebookpagina Carillon-Schoonhoven. 

Excelsior
Op vrijdag 29 oktober -om 20.00 uur- voert muziekvereniging Excelsior het werkstuk van Klaas Coulembier uit in in de Rozenlaankerk te Ouderkerk aan den IJssel. Jan de Haard leidt het bezinningsmoment. Aansluitend speelt de vereniging onder leiding van dirigent Marilou Krouwel een passend stuk uit eigen repertoire.

Muziekvereniging DHTSG doet datzelfde, samen met de cantorij onder leiding van Erik van der Does de Bye, in de Dorpskerk te Berkenwoude. Dit met medewerking van polderdichter Teus Stouthart. Aansluitend speelt de vereniging, die onder leiding staat van Huib Tempelman, uit eigen repertoire. Jan Vente leidt het bezinningsmoment.

Een dag later -zaterdag 30 oktober om 20.00 uur, geven de orkesten van muziekvereniging Lekkerkerk een najaarsconcert onder leiding van Ria Kornet. Eén en ander vindt plaats in sporthal De Bakwetering. 

Benefiet-korenfestival
Stichting Stolwijk Ontmoet organiseert dezelfde dag en op hetzelfde tijdstip een benefiet-korenfestival in het Kwartier. Deelnemende koren zijn de IJsselmannen, Vlister Zangers en Het Polderkoor. Aris Neven leidt het bezinningsmoment..

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 14 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 16 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden