Charlotte Peeters in haar studio voor klassieke pilates.
Charlotte Peeters in haar studio voor klassieke pilates. Foto: Margje Rijsdijk-Kooistra

Charlotte: ‘Iedereen kan pilateslessen volgen’

Algemeen 1.662 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Sinds deze maand vind je aan de Kortlandstraat in Krimpen aan den IJssel de pilatesstudio van Charlotte Peeters. Haar lessen zijn uniek in de Krimpenerwaard. Nog belangrijker: “Het maakt niet uit of je klein, groot, sportief of ongetraind bent. Pilates is geschikt voor iedereen.”

Er hangt een ontspannen sfeer in de studio van Charlotte Peeters (25) uit Krimpen aan den IJssel. “Het is dan ook heel belangrijk om met een fijn gevoel binnen te stappen.” Charlotte geeft lessen in klassieke pilates. Een vorm die vooral gericht is op het verbeteren van je lichaam. “Je werkt aan een flexibele en sterke wervelkolom, een goede lichaamshouding en verlengt en versterkt je spieren”, vertelt ze.  

Bij ‘Pilates met Charlotte’ kunnen mensen twee verschillende soorten lessen volgen. Er zijn de lessen waarbij oefeningen op een mat worden gedaan. Charlotte: “Daarnaast heb ik ook twee pilates reformers. Dat zijn speciaal daarvoor ontwikkelde apparaten waarop je de oefeningen kunt doen. Je kunt met meer weerstand werken en wordt op een andere manier uitgedaagd.”

Persoonlijke aandacht

Zelf kwam de Krimpenaar in aanraking met klassieke pilates vanwege haar hypermobiliteit. “Mijn gewrichten werden niet voldoende ondersteund en bijvoorbeeld mijn knieën waren hierdoor helemaal doorgezakt.” Toen Charlotte zo’n acht jaar geleden langs een studio voor klassieke pilates reed, besloot ze de lessen te proberen. “Na een jaar had ik een heel ander lichaam. Ik dacht; hier moet ik wat mee doen. Toen ben ik mij gaan opleiden tot pilates teacher.”

Charlotte begon met lesgeven in haar woonkamer, maar die werd al snel te klein. “Het ging heel goed. Er zijn in de buurt ook geen andere aanbieders.” Hoewel ze nu haar eigen studio heeft, blijft Charlotte met kleine groepjes werken. “Dan is er veel persoonlijke aandacht en dat vind ik erg belangrijk.” 

Meer informatie

Lessen worden op doordeweekse ochtenden en avonden gegeven. Ze duren vijftig minuten. Er kan een abonnement of een strippenkaart gekocht worden. Neem voor meer info contact op via 06 1471 2339. Mailen kan ook: pilatesmetcharlotte@outlook.com.

Margje Kooistra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Power Surge publiekstrekker kermis Krimpen aan den IJssel Nieuws 21 uur geleden
• Daan Beumer in actie. Of hij ook na de zomer in het DCV-shirt te zien is, is de vraag.
DCV'er Daan Beumer hoopt 'met enorme glimlach' naar Valencia te vertrekken Sport 22 uur geleden
• 'Actiever grondbeleid om te komen tot nieuwbouw'.
Woningcorporaties voelen zich gepasseerd bij opstellen Nota Grondbeleid gemeente Krimpenerwaard Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden