Afbeelding

Kijkje in verleden Schoonhoven met VR-paal

Algemeen 562 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Wie met eigen ogen wil zien hoe Schoonhoven er in de 17e eeuw uitzag, kan een kijkje nemen met de ‘virtual reality’-paal, die Buiten de Veerpoort is geplaatst.  Wethouder Jan Vente nam ‘m afgelopen week als eerste in gebruik. 

Met een telefoon kan een QR-code op de paal worden gescand. Hierop is de VR-omgeving te zien. Door de telefoon in de VR-bril te plaatsen kan de gebruiker rondkijken in een geïllustreerde omgeving van Schoonhoven in de 17e eeuw. 

Te zien is bijvoorbeeld hoe het Pruisische leger Schoonhoven bezette door een brug over de Lek aan te leggen. De illustraties zijn gecombineerd met 360 graden foto’s uit het heden. Ofwel, het nu en toen in één. 

De paal staat aan het wandelpad langs de pont, vlak naast het standbeeld van Olivier van Noort.

In 2022 bestaat de Oude Hollandse Waterlinie 350 jaar. Schoonhoven was samen met Nieuwpoort een sleutelstad in de defensie van Holland in de 17e en 18e eeuw, als onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie. Door polders onder water te zetten konden vijandelijke legers worden gestopt. 

Op meer plekken langs de Oude Hollandse Waterlinie komen VR-palen te staan. Elk met een eigen lokaal verhaal. Ze zijn te vinden in Nieuwpoort, Woerden en Oudewater.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden