Afbeelding

Reconstructie kruising Polsbroekerdam

Algemeen 936 keer gelezen

POLSBROEKERDAM • De gemeente Lopik presenteerde onlangs in Het Wapen van Benschop aan omwonenden en overige belangstellenden het nieuwe ontwerp voor de kruising in Polsbroekerdam. Van deze nadere toelichting maakten velen op afspraak coronaproof gebruik. 

De gemeenteraad van Lopik gaf eind 2016 al opdracht voor het ontwerpen van een duurzaam veilige inrichting van de bebouwde kom van Polsbroekerdam. 

Zorg
De verkeersveiligheid van deze kruising is een grote zorg, want dit knooppunt wordt gezien als onoverzichtelijk en onveilig. Aanvankelijk was het aanleggen van een minirotonde de bedoeling, maar bij nadere uitwerking bleek dat het ontwerp van zo’n cirkelvormig verkeerspleintje niet paste binnen de beschikbare ruimte.

Het nieuwe ontwerp gaat uit van een herinrichting van de weg binnen de gehele bebouwde kom van de kern Polsbroekerdam. Voor dit project moet nog budget beschikbaar worden gesteld door de gemeenteraad, die zich daar komende zomer over buigt. Na eventueel groen licht starten de werkzaamheden in de tweede helft van 2021. 

Wegversmallingen
Het te hard rijden van autoverkeer is een doorn in het oog van de omwonenden. Wegversmallingen moeten daar een einde aan maken.

In het hart van de kruising komt een herkenbaar motief in de vorm van een windroos, om de pleinfunctie te benadrukken en als knipoog naar het historisch gebruik van Polsbroekerdam als pleisterplaats en ontmoetingsplek. 

Met deze aanpassingen wil de gemeente Lopik de uitstraling van het gebied versterken en de automobilist aansporen snelheid te minderen. 

Wim Kroone

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 4 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 6 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden