• Het langgerekte Tourpeloton passeert in 2016 de rotonde te Haastrecht, gadegeslagen door duizenden toeschouwers.
• Het langgerekte Tourpeloton passeert in 2016 de rotonde te Haastrecht, gadegeslagen door duizenden toeschouwers. Foto: Stephan Tellier

Tour de France in 2024 of 2025 mogelijk door Krimpen a/d IJssel

Sport 2.796 keer gelezen

ROTTERDAM/KRIMPEN A/D IJSSEL • Rotterdam wil in 2024 of 2025 de start van de Tour de France in huis halen. Met een tweede etappe die de renners onder meer door Krimpen a/d IJssel voert.

Het bidbook is donderdag door burgemeester Aboutaleb en wethouder De Langen overhandigd aan Tourdirecteur Christian Prudhomme.

Als Rotterdam de Tourstart van 2024 of 2025 toegewezen krijgt, zal deze starten met een proloog (individuele tijdrit) door het centrum van Rotterdam met onder meer de Willemsbrug en de Erasmusbrug.

De tweede etappe zal gaan over 175 kilometer en heeft Den Haag als finishplaats. Het peloton komt dan onder meer door Krimpen a/d IJssel.


• Het beoogde routeschema van de tweede etappe. - Foto: Gemeente Rotterdam

Op maandag zal etappe 3 wederom starten in Rotterdam. De renners rijden naar Dordrecht en langs de Merwede naar Gorinchem. Via Zaltbommel wordt koers gezet naar Brabant en Limburg, waar de finish in Valkenburg zal liggen.

De Grand Départ wordt toegewezen door de ASO, de organisator van de Tour de France. De startplaatsen van 2021 (Brest), 2022 (Kopenhagen) en 2023 (Bilbao) zijn inmiddels bekend. 

In 2010 haalde Rotterdam de Grand Départ al eens binnen. In 2015 startte de Tour voor de laatste keer in Nederland, toen in Utrecht.

• Het beoogde routeschema van de tweede etappe.
• Het beoogde routeschema van de derde etappe.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden