• Start van de Ronde van Lekkerkerk in 2019.
• Start van de Ronde van Lekkerkerk in 2019. Foto: wijntjesfotografie.nl

Streep door Ronde van Lekkerkerk

Algemeen 492 keer gelezen

LEKKERKERK • De Ronde van Lekkerkerk zal ook in 2021 niet worden verreden. Nadat de wielerwedstrijd een jaar geleden al geannuleerd moest worden in verband met het coronavirus, heeft de organisatie moeten besluiten om ditmaal hetzelfde te doen. 

Het organiseren van een evenement op Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei, blijkt geen haalbare kaart. “We nemen dit besluit met pijn in ons hart, want we gunnen iedereen een leuke dag en zouden de toprenners graag weer door de straten van Lekkerkerk zien scheuren”, aldus Bram Hofman, voorzitter van de organisatie. “Met de huidige regels die van kracht zijn, gaat het echter gewoonweg niet lukken.”

Versoepelingen
Omdat de hoop er wel was, heeft de organisatie het besluit zo lang mogelijk proberen uit te stellen. Hofman: “Maar we zitten nu een maand voor Hemelvaartsdag en kunnen niet langer wachten. De gedachte was dat als de cijfers beter zouden zijn, er misschien nog een kleine kans was dat er eerder versoepelingen zouden kunnen komen. Dat blijkt niet zo te zijn. Er zit dus niets anders op dan de Ronde van Lekkerkerk nog een jaar door te schuiven. Hem weer organiseren willen we namelijk absoluut. We gaan er dus ook alles aan doen om in 2022, wanneer Hemelvaartsdag op donderdag 26 mei valt, van de 58e Ronde van Lekkerkerk een mooi wielerfeest te maken.”

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden