Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Vaccinatielocatie Krimpenerwaard (De Waard) vanaf 12 april in gebruik

Algemeen 1.330 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De GGD neemt maandag 12 april de vaccinatielocatie in De Waard in gebruik. Dat betekent dat vanaf deze datum inwoners van de Krimpenerwaard ook in de eigen gemeente gevaccineerd kunnen worden tegen het coronavirus. 

De afgelopen periode is het sport- en zalencentrum in Bergambacht ingericht als vaccinatielocatie. Het wachten was  op de beschikbaarheid van de vaccins; vanaf 12 april is het zover.

Prikstraten
In De Waard zijn tien prikstraten gerealiseerd. Bij voldoende voorraad kunnen tien mensen tegelijk gevaccineerd worden. Er wordt in De Waard gebruik gemaakt van de vaccins van Pfizer en AstraZeneca.

Ook de huisartsen die extra ruimte nodig hebben, kunnen in De Waard terecht. 

Brief
Op dit moment wordt de doelgroep 75 jaar en ouder gevaccineerd tegen het coronavirus. Wie aan de beurt is voor vaccinatie krijgt een brief thuis, waarin staat waar en door wie men gevaccineerd wordt: de GGD of de huisarts.

Zonder geldige afspraak is het niet mogelijk om gevaccineerd te worden. Per dag is per vaccinatielocatie namelijk een bepaald aantal vaccins beschikbaar. 

Regio
Op dit moment zijn in Hollands Midden 21.115 personen volledig gevaccineerd. In deze regio zijn 49.990 personen één keer gevaccineerd. Zij komen binnenkort terug voor hun tweede prik.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden