Afbeelding

WaardZaam lanceert ‘Hartstikke Sociaal Bokaal’ voor werkgevers

Algemeen 297 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • WaardZaam presenteert de ‘Hartstikke Sociaal Bokaal’ voor werkgevers. Het doel is om ‘sociale ondernemers’ in de Krimpenerwaard in het zonnetje te zetten.

WaardZaam is een groeiend netwerk van ondernemers in de Krimpenerwaard die duurzaam ondernemen hoog in het vaandel hebben staan, legt voorzitter Jaap van der Laan uit: “Het doel is om met elkaar duurzaamheid in de Krimpenerwaard te versnellen. Sociaal ondernemerschap is een belangrijk onderdeel van de doelstellingen van WaardZaam.”

Van der Laan laat weten ‘vereerd’ te zijn de organisatie van de Sociaal Bokaal te mogen uitvoeren namens de gemeente Krimpenerwaard: “Diverse ondernemersorganisaties, zoals LTO, BIZ Schoonhoven en Ondernemerskring Krimpenerwaard, zijn bij dit initiatief betrokken.”

Focus
In 2021 ligt de focus op werkgevers die een bijdrage leveren aan de participatie van statushouders (vluchtelingen met een officiële verblijfsstatus). “WaardZaam heeft voor dit thema de samenwerking gezocht met Krimpenerwaard Intercultureel, dat zich inzet voor de integratie en participatie van statushouders in de Krimpenerwaard. KIC en WaardZaam gaan graag met werkgevers in gesprek over de kansen om statushouders te laten participeren in hun bedrijf.”

Werkgevers kunnen een stageplek, werkervaringsplaats of een baan aanbieden aan statushouders. Krimpenerwaard Intercultureel begeleidt zowel de werkgever als de statushouder bij dit proces.

Uitzending
Op donderdag 25 februari lanceren WaardZaam en KIC de Sociaal Bokaal met een uitzending bij RTV Krimpenerwaard. De opnames hiervoor vonden plaats bij Antum in Ouderkerk aan den IJssel.

Van der Laan: “Directeur Ivor Koen heeft een taalstage aangeboden aan een statushouder en hij vertelt vol enthousiasme over zijn ervaringen. Daarnaast geeft onder anderen wethouder Jan Vente meer informatie over de nieuwe Sociaal Bokaal.”

Werkgevers in de Krimpenerwaard die een statushouder helpen, maken kans op de Sociaal Bokaal. Een onafhankelijke jury kiest in het najaar de werkgever die zich het meest ingezet heeft voor statushouders. “Daarbij wordt onder meer gekeken naar de extra stappen die de werkgever heeft gezet om een statushouder een werkplek te bieden en hoe vernieuwend en inspirerend de werkgever omgaat met diversiteit binnen de organisatie”, licht Van der Laan toe. “Vanwege corona is het nog even spannend of de Waardborrel dit jaar kan plaats vinden, maar als deze doorgaat wordt de Sociaal Bokaal daar uitgereikt. En anders bij de werkgever op locatie.”

Voor meer informatie: https://www.krimpenerwaardintercultureel.nl/sociaal-bokaal/

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 13 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 15 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden