• Grote kruising bij Krimpen aan den IJssel.
• Grote kruising bij Krimpen aan den IJssel. Foto: archief

Nóg meer overlast door werk aan kruising in Krimpen

Algemeen 2.421 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Automobilisten krijgen vanaf half april nóg meer last van de werkzaamheden bij Krimpen aan den IJssel. Dan start fase 6 van het project de Grote Kruising.

In deze fase gaat de kruising helemaal op de schop. De huidige (verzakte) fundering wordt vervangen door een moderne fundering die voldoet aan de huidige eisen. Deze klus kan alleen worden uitgevoerd als er wegen dicht gaan. Zo is het niet mogelijk om over te steken van de Nieuwe Tiendweg naar de Industrieweg en andersom. En er worden nog meer rijstroken afgesloten.

Omleidingsroutes
Op de website www.degrotekruising.nl staat precies welke wegen dicht zijn en wat de omleidingsroutes zijn voor verkeer vanuit Krimpen aan den IJssel, de Stormpolder, de Krimpenerwaard en Capelle aan den IJssel/Rotterdam. Het openbaar vervoer krijgt een aangepaste dienstregeling. Dit vanwege de werkzaamheden van fase 6, maar ook omdat het busstation vanaf april buiten gebruik is.

Op verzoek van de RET rijdt alleen bus 97 naar Capelsebrug. Bus 98 blijft in Krimpen en krijgt een extra halte bij het zwembad. Voor fietsers en voetgangers geldt een minimale omleidingsroute. En er zijn afspraken gemaakt met de hulpdiensten, zodat zij te allen tijde een calamiteit kunnen bereiken.

Drie delen
De werkzaamheden vinden plaats in drie delen. Eerst staat het vernieuwen van de noordzijde van de grote kruising op de planning. Dit is de kant van de Nieuwe Tiendweg. Deze werkzaamheden vinden plaats vanaf medio april tot en met november 2021. Vanaf december 2021 tot en met juni 2022 wordt de zuidzijde van de kruising vernieuwd. Dit is de kant van de Industrieweg. Tot slot vinden er tussen juli 2022 en december 2022 werkzaamheden plaats tussen de Algerabrug en de Wethouder Hoogendijktunnel. Daar komt een busperron, waar de bussen stoppen nadat ze de Algerabrug zijn gepasseerd.

De gemeente Krimpen aan den IJssel adviseert om gedurende de werkzaamheden goed voorbereid op weg te gaan en drukte te vermijden. Op www.ways2go.nl staan slimme manieren van reizen.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 13 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 15 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden