• Jongeren staken op oudejaarsavond op de Grote Haven in Haastrecht een dixie toilet in brand. Ondanks de snelle inzet van de brandweer is het toilet volledig verwoest.
• Jongeren staken op oudejaarsavond op de Grote Haven in Haastrecht een dixie toilet in brand. Ondanks de snelle inzet van de brandweer is het toilet volledig verwoest. Foto: AS Media

Toch drukke nacht voor hulpdiensten in Krimpenerwaard

Algemeen 2.426 keer gelezen

REGIO • Ondanks het vuurwerkverbod had de brandweer het tijdens de jaarwisseling nog best druk in de gemeente Krimpenerwaard. 

De Veiligheidsregio Hollands Midden meldt twee voertuigbranden en vier meldingen voor (meestal) container- en kleine (afval)branden. Tijdens de jaarwisseling 2019-2020 ging het om in totaal vijf incidenten. De politie moest negen keer ingrijpen in de gemeente Krimpenerwaard. Vorig jaar waren er zes incidenten.   

Onvoorspelbaar
De bijzondere omstandigheden dit jaar (lockdown, vuurwerkverbod, sluiting horeca en een verbod op evenementen en feesten) maakten het verloop van oudjaarsavond vooraf onvoorspelbaar. Op enkele grote incidenten op oudejaarsmiddag en -avond verliep de jaarwisseling in Veiligheidsregio Hollands Midden minder druk dan vorig jaar.

Brandweer Hollands Midden handelde tussen 22.00 en 05.00 uur in totaal 121 meldingen af ten opzichte van 134 meldingen tijdens de jaarwisseling 2019-2020. Dit is een lichte daling ten opzichte van vorig jaar. 

Krimpen aan den IJssel
De brandweer in Krimpen aan den IJssel spreekt op Facebook van een rustig verloop van de jaarwisseling. De brandweerlieden moesten vier keer uitrukken, onder meer om een brandende kerstboom aan de Middenwetering te blussen en voor containerbrandjes aan de Lekdijk en het Waalplantsoen.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden