Afbeelding
Foto: stockfoto

Fusie Woningstichting Gouderak en Mozaïek Wonen een feit

Algemeen 767 keer gelezen

GOUDERAK • De fusie van Woningstichting Gouderak en Mozaïek Wonen uit Gouda is een feit. Bestuurders van de twee woningcorporaties hebben woensdag hun handtekening geplaatst onder de fusieacte. 

Mozaïek Wonen is nu de nieuwe verhuurder van de woningen die Woningstichting Gouderak beheert. Dat is volgens Atti Poelstra, directeur-bestuurder van Woningstichting Gouderak, goed nieuws voor huurders en woningzoekenden. “Die kunnen we nu goede dienstverlening blijven bieden.”

Wet- en regelgeving
Eerder kwam uit onderzoek naar voren dat Woningstichting Gouderak met haar kleine organisatie onvoldoende in staat was de volkshuisvestelijke opgaven en de steeds ingewikkeldere wet- en regelgeving op te pakken. Hierdoor kon ze niet meer garant staan voor de kwaliteit van haar dienstverlening aan haar huurders. Dit was de belangrijkste reden om tot een fusie over te gaan.

Naast de dienstverlening neemt Mozaïek Wonen de verantwoordelijkheid voor de volkshuisvesting in Gouderak over, ook als het gaat om het verbeteren en verduurzamen van de woningen en het bouwen van nieuwe sociale huurwoningen. Het kantoor in Gouderak blijft twee dagdelen per week open. Daarnaast is Mozaïek Wonen telefonisch en per e-mail bereikbaar en zijn huurders welkom op de kantoren in Gouda en Moordrecht. Voor woningzoekenden blijft www.wonenindekrimpenerwaard.nl de plek om op zoek te gaan naar een woning in Gouderak. 

Mozaïek Wonen verhuurt ongeveer 10.000 woningen in Gouda, Bodegraven, Nieuwerbrug en Moordrecht. Woningstichting Gouderak had 370 woningen in haar bezit in Gouderak.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 6 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 8 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 9 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden