Afbeelding
Foto: aangeleverd

Sinterklaascadeau voor ruim 630 kinderen in Krimpenerwaard

Algemeen 334 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Via de Actie Pepernoot krijgen ruim 630 kinderen in de gemeente Krimpenerwaard dit jaar een Sinterklaascadeau.

Het gaat om kinderen die bekend zijn bij de welzijnsorganisaties (stichting WON, SWOK-Midden en SWOS), Krimpenerwaard Intercultureel (KIC) en Stichting Leergeld Krimpenerwaard. De gemeente leverde een financiële bijdrage om de kinderen van een cadeau te voorzien. Zo wordt 5 december ook voor kinderen uit gezinnen met weinig financiële middelen een leuk feestje.

Armoede
De jaarlijkse Actie Pepernoot is een actie van Nationaal Fonds Kinderhulp en bedoeld om tijdens de feestdagen cadeautjes voor kinderen in armoede te verzorgen. De gemeente Krimpenerwaard wilde hen net als vorig jaar graag een extraatje geven en vroeg de welzijnsorganisaties en Leergeld om deze actie opnieuw te verzorgen. Met actiecodes van VD.nl konden de organisaties sinterklaascadeaus bestellen en opsturen naar de gezinnen.

Mark Schutjens, directeur-bestuurssecretaris van Stichting Leergeld, is erg blij met de geslaagde actie. “Het is de missie van Leergeld om elk kind mee te laten doen en juist tijdens de feestdagen is dit voor veel kinderen lastig. Dankzij Actie Pepernoot van Nationaal Fonds Kinderhulp, KIC, SWOK-Midden, SWOS, WON, Leergeld, de gemeente Krimpenerwaard en de inzet van alle vrijwilligers, zijn we gezamenlijk weer een stukje dichter bij ons doel gekomen.”

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden