Afbeelding
Foto:

Extraatje voor cliënten Voedselbank IJssel en Lek dankzij Rotaryclub

Algemeen 649 keer gelezen

LEKKERKERK • Dankzij Rotaryclub Krimpenerwaard-West krijgen cliënten van Voedselbank IJssel en Lek wat extra’s voor de kerstdagen.

Clubleden hebben rijst, kaas, mandarijnen, houdbare melk en vruchtensap met korting gekocht bij supermarkt Coöp in Lekkerkerk. Daarvan is een speciaal feestelijk pakketje samengesteld voor cliënten van de voedselbank, met kaas en speculaas. Afgelopen dinsdag kreeg Bram Catsburg, coördinator van de voedselbank, de pakketjes aangeboden. Ook had Rotaryclub Krimpenerwaard-West een attentie voor de vijftig vrijwilligers van de voedselbank. 

De vrijwilligers zorgen ervoor dat meer dan honderd inwoners van de Krimpenerwaard en voedselpakket krijgen als ze dat nodig hebben. Het pakket is gevuld met eerste levensbehoeftes als rijst, pasta, koffie en thee, zo mogelijk aangevuld met verse producten als groente, brood of vlees. Tweemaal in de week halen (vrijwillige) chauffeurs de producten op bij allerlei supermarkten in de streek en brengen die bij de uitdeelposten in Schoonhoven, Stolwijk en Lekkerkerk.

Voedselverspilling
“De supermarkten werken graag met ons mee”, zegt secretaris Frits Bruens. “Niet alleen om mensen die het moeilijk hebben te helpen, maar ook om voedselverspilling tegen te gaan. Het is zonde om spullen weg te gooien die nog goed gebruikt kunnen worden. Maar ze mogen natuurlijk niet bedorven zijn, daar kijken we scherp op toe. Bovendien krijgen we regelmatig bezoek van de mensen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.”

Mensen krijgen niet ‘zomaar’ een voedselpakket mee naar huis. “De mensen worden geselecteerd door Kwadraad, een regionale organisatie voor maatschappelijk werk”, legt Bruens uit. “Zij zorgen ervoor dat de pakketten bij de juiste personen terechtkomen. Daarvoor zijn ook landelijke richtlijnen.”

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden