Afbeelding
Stockfoto

ChristenUnie Krimpen wil condoléancebrief voor nabestaanden

Algemeen 347 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • ChristenUnie in Krimpen aan den IJssel heeft het college donderdag tijdens de commissievergadering gevraagd na te denken over het versturen van een condoleancebrief aan nabestaanden. 

In Gouda en de Krimpenerwaard krijgen oudere inwoners die hun partner hebben verloren sinds kort een dergelijke brief van de gemeente. In de brief staat, naast een blijk van medeleven, informatie waar nabestaanden terecht kunnen voor hulpvragen. “De gemeente kan hierbij een belangrijke informerende en meelevende rol spelen”, zegt fractievoorzitter Reinier Cornet van ChristenUnie.

Helpende hand
Hij hoorde van het initiatief in de buurgemeenten en was direct enthousiast. “Zorgen voor elkaar staat voorop bij ChristenUnie. Er komt veel op je af na een overlijden van een dierbare. Een helpende hand van de gemeente kan daarom een grote steun zijn voor alle inwoners die dit moeten meemaken.” Wethouder Hugo van der Wal gaf in een reactie aan dat de gemeente welwillend tegenover dit voorstel staat en de mogelijkheden gaat onderzoeken voor Krimpen aan den IJssel.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden