• Onderwijswethouder Wubbo Tempel kwam langs om op het vergroende schoolplein, samen met de jongste en oudste leerling van de school, een lintje door te knippen.
• Onderwijswethouder Wubbo Tempel kwam langs om op het vergroende schoolplein, samen met de jongste en oudste leerling van de school, een lintje door te knippen. Foto: aangeleverd

Krimpense Kortlandschool krijgt groen schoolplein

Algemeen 413 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Openbare basisschool Kortland in Krimpen aan den IJssel krijgt een groen schoolplein. Wethouder Wubbo Tempel nam woensdag vast een kijkje op de locatie aan de Ouverturelaan.

Hoewel de officiële opening pas op maandag 7 december staat gepland, knipte de wethouder tijdens zijn bezoek vast een lintje door. Dat deed hij samen met de jongste en oudste leerling van de school. “We hebben er filmopnames van gemaakt”, legt directeur Hellen Martha uit. “Vanwege corona is het helaas niet mogelijk de opening van het plein groots te vieren. Daarom doen we het op een andere manier. We maken nu een filmpje dat we op de 7e in elke klas gelijktijdig laten zien aan alle kinderen. Daarna staan er wat leuke activiteiten op het programma.”

Uitdagender
Hoewel het werk nog niet is afgerond is Martha erg blij met het groene schoolplein. “Het ziet er nu al veel uitdagender uit voor de kinderen. De grote variatie aan speeltoestellen (gemaakt van natuurlijke materialen, red.) stimuleert hen om meer bewegen en al doende zich te ontwikkelen. Het leert kinderen ook meer over de natuur.” Veel tegels op het plein hebben plaats gemaakt voor planten en en bomen. “Dat zorgt voor een betere afwatering na een flinke regenbui.” 

De school vroeg ouders, leerkrachten, medewerkers van KindeRdam (de kinderopvangorganisatie, red.) en kinderen om mee te denken over het vergroenen van het schoolplein. Een vormgever ging met alle ideeën aan de slag en kwam met een ontwerp. “In de zomervakantie is al begonnen met het echte werk”, zegt Martha. “Op 23 november mochten de leerlingen helpen met de beplanting. Op een paar klussen na is het schoolplein klaar voor de toekomst.”

Kistje
Het is volgens de directeur de bedoeling dat de leerlingen het schoolplein zelf gaan onderhouden. “We hebben een kistje met daarin de sleutel van het onderhoudshok. Dat kistje gaat elke week naar een andere klas of groep van KindeRdam. Zo proberen we de kinderen te betrekken bij het onderhoud van hun eigen schoolplein.”

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 5 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 7 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden