Afbeelding

Duo-expositie Galerie Deerenberg

Algemeen 418 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Galerie Deerenberg toont tot en met medio januari 2021 een duo-expositie met kunstwerken van Piet Bleijenga en keramieken beelden van Jacqueline Tijssen.

Na de Vakopleiding Keramiek en de opleiding Beeldend Werken volgde Jacqueline Tijssen cursussen bij gerenommeerde kunstenaars. Ze heeft een passie voor gebouwen en huizen, die de rode draad vormen in haar werk. 

Jacqueline: “Een huis staat voor veiligheid en geborgenheid. Overal ter wereld wonen mensen anders en toch hetzelfde. Dit boeit me. Beelden blijven op mijn netvlies hangen en die vertaal ik in klei.” 

Naast rechte vormen, terug te zien in haar huizen, staan de ronde, instabiele vormen van haar boten en boomhutten, ontstaan vanuit emotie. Jacqueline gebruikt papierklei, bewerkt met oxides, slibs, glazuren en transfers (elektrisch gestookt).

Diverse stijlen
De in 1946 geboren Piet Bleijenga volgde verschillende opleidingen in ontwerpen, interieur-architectuur en vormgeving in zijn geboortestad Den Haag. Inmiddels is hij al 40 jaar creatief bezig met schilderen en beeldhouwen in diverse stijlen: naïef, abstract en figuratief.

Piet: “Tijdens bezoeken aan Zuid-Frankrijk, Italië en Spanje raakte ik geïntrigeerd door de grote hoeveelheid oude, vervallen panden met karakter. Die schoonheid van het verval zie je terug in mijn werk.” 

De façades van Piet zijn kunstwerken in realistische stijl met gemengde techniek. Hij geeft diepte en structuur aan zijn werken door het gebruik van steen, sloophout, metaal, glas, pleisterwerk en acrylverf. 

Openingstijden Galerie Deerenberg (ingang via Optiek Boon): dinsdag tot en met donderdag: van 9.00-17.30 uur, vrijdag 9.00-20.00 uur en zaterdag 9.00-17.00 uur.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
• Eén van de kunstwerken in de duo-expositie.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden