• Arie Speksnijder.
• Arie Speksnijder.

Arie Speksnijder presenteert ‘De Trainingsachtbaan’

Algemeen 730 keer gelezen

BERGAMBACHT • Van de hand van Arie Speksnijder verschijnt dinsdag 24 november zijn eerste boek: De Trainingsachtbaan. De inwoner van Bergambacht werd eind oktober tweede in de verkiezing ‘Trainer van het jaar’ van de Nederlandse Orde van Beroepstrainers. 

“Ik werd genomineerd omdat ik dit voorjaar snel de omslag heb gemaakt naar online trainen en daar vele trainers mee op weg heb geholpen”, aldus Speksnijder. 

Praktisch
Over zijn motivatie om een boek te schrijven: “Een PowerPointpresentatie is nog geen training en ook een dag vol leuke werkvormen is dat niet. Het doel van een training is dat de deelnemers iets leren dat ze daarna gaan toepassen in de praktijk. Ik heb hiervoor de trainingsmethode ‘de Trainingsachtbaan’ ontwikkeld. Het is een praktisch stappenplan voor het ontwerpen en uitvoeren van een training.”

Speksnijder heeft de afgelopen twaalf jaar aan vele mensen zijn kennis overgedragen: “Bij het schrijven van dit boek had ik hen in gedachten. Ik wilde een methode ontwikkelen die eenvoudig toepasbaar is, maar die ook gebaseerd is op wetenschappelijke psychologische en didactische theorieën.”

Onnodig
Volgens Speksnijder is het trainersvak onnodig ingewikkeld geworden. “Ik krijg vaak lange opsommingen en ingewikkelde definities als ik trainers vraag wat een goede training is. Trainen is inderdaad een uitdagend vak, maar de kern is eenvoudig: mensen laten oefenen. Uiteindelijk wil je als trainer dat de deelnemers vol zelfvertrouwen gaan toepassen wat ze geleerd hebben.”

Sinds de coronacrisis is de vraag naar online trainingen enorm toegenomen. Methode De Trainingsachtbaan is volgens Speksnijder toepasbaar in offline- en online trainingen. “Niet alles kan online, maar wel meer dan men wellicht in eerste instantie denkt.” 

Mastertrainer
Arie Speksnijder (1977) werkte, voordat hij in 2010 zelfstandig ondernemer werd met zijn bedrijf Bridge2learn, als leerkracht, re-integratiebegeleider, trainer en opleidingsadviseur. Hij is als Mastertrainer verbonden aan de Nederlandse Orde van Beroepstrainers en is lid van het Motivational Interviewing Network of Trainers.

De Trainingsachtbaan is verkrijgbaar via (online)boekhandels en via de website www.trainingsachtbaan.nl

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

• Cover van het boek.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 11 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 13 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden