Afbeelding
Foto: 123rf.com

Krimpenerwaard kijkt met ‘positieve blik’ naar verzoeken ondernemers

Algemeen 448 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Ondernemers die in deze moeilijke coronatijd behoefte hebben aan extra uitstallingsruimte -zoals bijvoorbeeld een kraampje voor de deur- moeten ‘met coulance’ worden behandeld. 

Dat is de strekking van een motie die dinsdagavond door VVD Krimpenerwaard werd ingediend en werd overgenomen door het college. 

Belangrijke decembermaand
“Veel winkeliers en horeca hebben hun omzetten door corona drastisch zien dalen”, motiveerde Marco Oudshoorn namens de VVD de motie. “Nu de voor ondernemers belangrijke decembermaand nadert en winkeliers vanwege de coronamaatregelen slechts een beperkt aantal klanten binnen mogen laten, hopen we op enige coulance van het college. Niet alle lokale ondernemers hebben voldoende uitstallings- en winkelruimte. Wellicht zijn ze geholpen door bijvoorbeeld kraampjes en/of winterterrassen toe te staan voor hun zaak, dan wel kunnen we ze op andere manieren steunen.”

Positieve blik
Burgemeester Cazemier deelde de gemeenteraad mee de motie over te nemen. “We zullen met een positieve blik kijken naar verzoeken op dit gebied dan wel meedenken met de betreffende ondernemers. Dit uiteraard binnen de wettelijke mogelijkheden.”

Oproep
Tevens roept de gemeente inwoners via social media en andere communicatiekanalen op om lokale ondernemers te ondersteunen en hier hun (feest)aankopen te doen.

Terrassen
Eerder stemde politiek Krimpenerwaard al in met het verlengen van het terrasseizoen, maar de sluiting van de horeca gooit vooralsnog roet in het eten.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden