• Peter Dons.
• Peter Dons.

Peter Dons op herhaling met (D)onsuurtje

Algemeen 485 keer gelezen

AMMERSTOL • Peter Dons blaast de komende periode het (D)onsuurtje nieuw leven in. Hij introduceerde het initiatief -waarin hij verzoekjes van luisteraars zingt- tijdens de eerste maanden van de coronacrisis.

“Het (D)onsuurtje, dat in maart begon, besloeg 75 afleveringen. Op 26 juni was de laatste”, zegt de in Ammerstol woonachtige zanger-entertainer, die het initiatief startte omdat hij vanwege corona geen optredens meer had. “Daarbij was het mijn bedoeling om voor mensen die aan huis gekluisterd waren in deze periode wat afleiding te bieden.”

Iedere dag, van 14.00 tot 15.00 uur, had hij een livestream via Facebook en RTV Krimpenerwaard. 

Belangeloos
Dons deed dit belangeloos. “Er kwam deze periode sowieso geen geld binnen, want alles stond stil. Ik heb dan ook voor het eerst van mijn leven gebruik moeten maken van een financiële regeling van de overheid.”

Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen, die dinsdagavond werden afgekondigd, start hij het (D)onsuurtje opnieuw op. Dit samen met zijn vrouw Lianne, die tijdens de uitzendingen als technicus fungeert.

Peter Dons: “Wederom ziet het er naar uit dat veel mensen, met name ouderen, de komende periode geen kant op kunnen. Vanaf zaterdag 17 oktober kunnen zij drie keer per week afstemmen op het (D)onsuurtje, te weten op maandag, woensdag en zaterdag tussen 14.00 en 15.00 uur. Ik hoop er veel mensen een plezier mee te doen. Een en ander is live te volgen via mijn Facebookpagina, waarbij RTV Krimpenerwaard de uitzending van maandag en woensdag op respectievelijk dinsdag en donderdag uitzendt en de uitzending van zaterdag rechtstreeks.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 10 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 12 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden