Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Coronamaatregelen niet nageleefd: burgemeester Lopik sluit horecagelegenheid

Algemeen 4.223 keer gelezen

LOPIK • Op last van burgemeester Laurens de Graaf gaat vrijdag 25 september café de Sjaak in Lopik voor de duur van een week dicht. De horecagelegenheid aan de Anna van Burenstraat 11 had afgelopen periode meerdere waarschuwingen gehad voor het overtreden van de coronamaatregelen en geluidsoverlast.

Burgemeester Laurens de Graaf laat weten dat hij deze beslissing liever niet had willen nemen: “Maar het is van groot belang dat mensen zich aan de coronamaatregelen houden bij een bezoek aan een café of restaurant. De eigenaar moet er vervolgens voor zorgen dat de regels worden nageleefd. De meeste horecagelegenheden in onze gemeente houden zich hier prima aan en doen hun uiterste best om veilig uitgaan mogelijk te maken. Ondanks herhaalde waarschuwingen en gesprekken met de ondernemer van café de Sjaak is dat helaas in dit geval niet gelukt. Ik betreur dat ten zeerste.” 

Overtredingen
Bij een controle afgelopen weekend constateerden gemeentelijke handhavers bij de Lopikse horecazaak overtredingen van de geldende coronaregels. Bezoekers die het café recent hebben bezocht, worden geadviseerd zich bij klachten direct te laten testen.

De Graaf: "Inmiddels heeft er een constructief gesprek plaatsgevonden tussen de ondernemer van café de Sjaak en de gemeente Lopik. De uitbaatster gebruikt de week waarin het café is gesloten om na te denken over hoe na de heropening  de overlast tot een minimum beperkt kan worden en hoe de coronamaatregelen wel in acht kunnen worden genomen." 

APV
De sluiting is opgelegd op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Lopik.

Naast de opgelegde, tijdelijke sluiting  kreeg het café een boete van 4.350 euro op basis van de noodverordening COVID-19 van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU).

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden