Afbeelding

Loopcursus voor beginners bij AV Start

Algemeen 407 keer gelezen

LEKKERKERK • AV Start Lekkerkerk biedt vanaf donderdag 17 september een loopcursus voor beginners aan zonder de verplichting om lid te worden. 

De cursus is bestemd voor iedereen die op een verantwoorde manier met de loopsport kennis wil maken. Deelnemers worden door een ervaren en deskundige trainer begeleid. De loopcursus omvat ongeveer veertien trainingen.

Juiste looptechniek
Deelnemers leren de juiste looptechniek, rek- en strekoefeningen en hoe men voorzichtig het hardlopen op kan bouwen. Doel is na drie maanden training vijf kilometer onafgebroken te kunnen hardlopen.

Iedere trainingsavond wordt gestart met informatie over onder andere schoeisel, kleding, veiligheid, voeding, beginnerspijntjes en het nut van loopscholing, warming-up en cooling-down. Naast de wekelijkse training op donderdagavond krijgt de cursist ‘huiswerk’ mee om zelf ook nog een keer te lopen. 

Oliebollenloop
De afsluiting van de cursus vindt plaats in Schoonhoven, door op 31 december deel te nemen aan de Oliebollenloop van AV Avantri.

De trainingen zijn op donderdag van 19.30 tot 20.30 uur. Er wordt verzameld bij het clubhuis van AV Start op sportcomplex Weydehoeck. De kosten bedragen 15 euro; inschrijven kan via: loopcursus@avstart.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden