• Niels de Vries (vv Spirit) maakt het een tegenstander lastig.
• Niels de Vries (vv Spirit) maakt het een tegenstander lastig. Foto: René Bitter

Bekervoetbal: DCV geeft winst uit handen; oorwassing voor (jong) Ammerstol

Algemeen 1.017 keer gelezen

REGIO • De oefenduels gingen zaterdag over in bekerwedstrijden. Onderstaand een korte impressie per regioclub.

HVC’10- DCV 4-4
DCV leek de bekerwinst tegen HVC’10 al na een half uur in de knip te hebben, maar moest na afloop concluderen dat een 4-4 remise restte. Bij de stand van 2-3 miste DCV tot overmaat van ramp een strafschop. De doelpunten voor de formatie van trainer Wout Ooms werden gescoord door Meijer (2x), Beumer (1x) en Kraaijeveld (1x).

Groeneweg-Spirit 1-3
Stefan Bitter opende na 53 minuten de score. Dat werd tijd ook, want de Ouderkerkers hadden in de periode daarvoor veel kansen onbenut gelaten. Na de 1-1 vanaf de stip was het Robbin Brouwer, die voor Spirit de winnende treffer binnenwerkte. Tim van der Zee bepaalde in blessuretijd de eindstand op 1-3

Benschop-FC Almere 1-0
Na een gelijkopgaand begin kreeg de thuisclub de overhand. Thomas Koense zette het jonge elftal van Marten Boverhof op voorsprong. In de tweede helft kreeg Benschop het zwaar tegen het fysiek sterke FC Almere. De pas 19-jarige doelman Jesper van den IJssel hield met voortreffelijke reddingen de nul.

SV Lopik-FZO 3-0
Na een gelijkopgaand begin kreeg de thuisclub meer grip op de wedstrijd. De pijp van FZO raakte leger, waardoor de ruimtes groter werden. Met enig geluk zette Jochem de Jong Lopik op voorsprong, waarna hij kort daarna de marge vergrootte. Jordi Keja had het laatste woord.

OHVV-Schoonhoven 3-3
De Schoonhovenaren kwamen snel op achterstand, maar Hayo Nagtegaal en Amine Karroum zorgden voor een 1-2 ruststand. In de tweede helft begon Schoonhoven niet goed. Na het incasseren van de gelijkmaker, dacht Karroum de matchwinnaar te zijn. De thuisclub had zijn antwoord echter direct klaar. "Ik heb veel gewisseld en opgestoken van deze wedstrijd,” vertelde Schoonhoven-trainer Raymond van der Kort na afloop.

Dilettant-Bolnes 4-3
Het in een wat te lage versnelling spelende Dilettant maakte het zichzelf nog aardig moeilijk tegen het niet al te sterke Bolnes. Desondanks wonnen de Krimpeneren wél: 4-3. Jesper van den Adel tekende de 1-1 aan. De overige doelpunten werden gescoord door Jimy Koning, Colin den Otter en Marnix van den Adel.

FC Perkouw-Cabauw 1-4
Voor FC Perkouw lijkt het bekeravontuur er al weer op te zitten na de huisnederlaag tegen Cabauw. “Een verrassend sterke ploeg”, oordeelde trainer Marc van der Zee, die Julian van Lith het enige Perkouwse wapenfeit zag produceren. “Maar goed, dit kan gebeuren in een fase waarin we een wat ander systeem uitproberen.”

Lekkerkerk-SVV 3-1
Eén goede helft was voldoende voor Lekkerkerk in de bekerpot tegen SVV. Met prima spel en goals van Jeffrey Altheer, Fabian Hersteijn en Bart Sterrenburg leidden de Lekkerkerkers bij rust met 3-0. “Na de pauze ben ik wat gaan wisselen om ook andere jongens in actie te zien”, vertelt trainer Edward Knook. Uiteindelijk slaagde in die fase alleen SVV er nog in te scoren. Eindstand 3-1.

Bergambacht-CVC Reeuwijk 1-3
Bergambacht verloor tegen het een klasse hoger spelende cvc Reeuwijk, dat weinig zwakke schakels kende. De fouten die de thuisclub maakte, werden meteen afgestraft. Bergambacht kwam nog wel op voorsprong via Rody Bezemer, maar de gasten draaiden snel de rollen om. "We hebben verdienstelijk en gedurfd met drie spitsen gespeeld,” aldus Bergambacht-trainer Jerry de Groot.

SPV’81-Alphia 2-4
De thuisploeg kwam beter voor de dag dan in de voorbereiding. Martijn Hakkenberg zette SPV’81 op voorsprong. Vlak voor rust kwamen de beter spelende gasten langszij. De groen-witten bleven goed weerstand bieden. Vanaf elf meter scoorde Ivo Sluis de tweede Polsbroekse treffer. Alphia gaf daarna gas en scoorde drie keer kort na elkaar.

Ammerstol-Lugdunum 1-9
Ammerstol had niets in de brengen tegen de prima spelende Leidse derdeklasser Lugdunum, dat beschikt over individueel sterke spelers. De ruststand was al 0-5. "Na het vertrek van een aantal basisspelers heb ik nu veel tieners is de ploeg, van wie de jongsten pas 16 jaar zijn,” bracht Ammerstol-trainer Rieny Looren de Jong in. "Dit was hun eerste wedstrijd in de hoofdmacht, waarin Jory de Lange de eer redde.”

TAC’90-Stolwijk 4-1
Na twee goede oefenwedstrijden kwamen de Stolkers dit keer matig voor de dag. Het elftal van Robin van der Hulst leed veel balverlies, waarvan de thuisclub doeltreffend profiteerde. Pas bij 3-0 deed TAC’90 het wat rustiger aan. In het laatste kwart redde Joost van Niekerk de eer.

Haastrecht-SV Kickers 6-1
Na twintig minuten brak de ploeg van Marco Versloot de wedstrijd open en liet vervolgens het net zes keer bollen. Thijmen Raateland (2x), Stefan Bakker, Bjorn van Leeuwen, Danny de Bruin en Robert Dongelmans verzorgden de Haastrechtse doelpuntenproductie. "Ik startte met het elftal van voor de coronaperiode,” merkte een tevreden Versloot op.

LSVV'70-Gouderak
Voor rust speelde Gouderak heel acceptabel tegen LSVV’70. Het was de fase waarin de 16-jarige Nicky Bentzon de enige goal aantekende voor de ploeg van Wynoud Slegtenhorst. Na de pauze drukte de thuisploeg door van 1-1 naar 4-1. “Na de 2-1 was het met ons gebeurd”, wist Slegtenhorst. “Maar ons spel in de eerste helft biedt zeker perspectief.”