• Corine de Haij.
• Corine de Haij. Foto: aangeleverd

Plan voor 'De Streekwinkel Krimpenerwaard'

Algemeen 772 keer gelezen

BERGAMBACHT • Een winkel vol lokale producten, gerund door vrijwilligers waaronder ook mensen die vaak na een moeilijke periode weer aan de slag willen. Dat is wat Corine de Haij voor ogen heeft met 'De Streekwinkel Krimpenerwaard'.

Als het haar lukt om voldoende vrijwilligers en bestuursleden te vinden, opent de winkel over enkele maanden haar deuren. De Haij wil die het liefst in de winkelstraat van Bergambacht vestigen. "Die plaats ligt mooi centraal in de Krimpenerwaard”, zegt ze.

Het plan om een winkel te beginnen komt niet helemaal uit de lucht vallen. Vanuit haar coachingspraktijk NetWERK zocht zij naar vrijwilligersplekken waar mensen weer kunnen opstarten. Een winkel leek een mooi idee en diverse opties kwamen voorbij. De keuze viel op een streekproductenwinkel om daarmee het motto ‘voor en door de Krimpenerwaard’ kracht bij te zetten.

Samen
De Haij gaat zeker ook zelf als vrijwilliger mee werken in de winkel. “Maar… dat kan ik niet alleen", zegt ze. Ze ziet voor zichzelf een rol weggelegd voor het werven en aansturen van de vrijwilligers. “Zeker voor mensen die weer willen integreren is het een mooie stap om in de winkel mee te werken. Het zet mensen mentaal in beweging zodat ze ook weer een volgende stap kunnen nemen."

In de winkel worden lokale producten uit de Krimpenerwaard verkocht, zoals kaas, eieren, jam, vlees en nog veel meer. Volgens De Haij een bewuste keuze. "Steeds meer mensen willen weten waar ons eten vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt. En zeker in deze tijd willen we ook onze lokale boeren en ondernemers steunen. Straks heb je een winkel met alle lokale producten om de hoek."

En als de winkel ook andere initiatieven of projecten kan ondersteunen die een bijdrage leveren aan de Krimpenerwaard, dan zal zij zeker daarin mee willen denken en helpen.

Wie mee wil bouwen aan 'De Streekwinkel Krimpenerwaard' kan een mail sturen naar: corine@de-streekwinkel.nl. 

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden