Afbeelding
Foto: Nederlands Zilvermuseum

Ladies van Versailles informeren bezoekers Zilvermuseum

Algemeen 249 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De 'Ladies van Versailles' hebben zaterdag acte de presence gegeven bij de tentoonstelling Boudoir in het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven. 

De dames vertelden over de gebruiken van toen, zoals hoe de jurken gemaakt en gedragen werden, waaiertaal en make-up. Omdat het museum vanwege corona nog geen rondleidingen kan geven, bleek dit een goed alternatief om mensen toch iets extra’s te bieden.

Verrast
"Het publiek reageerde heel positief, men was echt verrast door de leuke weetjes die de dames deelden", vertelt Ingeborg Dijkman namens het museum. "En vervolgens konden bezoekers op de tentoonstelling mooie objecten uit die tijd zien, zoals een zelf beschilderde waaier van Koningin Wilhelmina, chatelaines, pomanders en parfumflesjes."

Vervolgens: "Voor de kinderen is er bij de tentoonstelling een leuke speurtocht, waarbij ze ook zelf aan de slag gaan in de Zilverwerkplaats. Speciaal voor de zomermaanden is er een familiewandeling door Schoonhoven, die begint en eindigt in het museum. Deelnemers komen daarbij van alles te weten over de zilversmeden in de Zilverstad. In augustus zijn er weer workshops voor kinderen en volwassenen."

Zie ook: https://zilvermuseum.com/zomervakantie/

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden