• Bij de aanrijding op de Capellelaan in Ammerstol liepen de Audi en pickup flinke schade op.
• Bij de aanrijding op de Capellelaan in Ammerstol liepen de Audi en pickup flinke schade op. Foto: Politie Krimpenerwaard

Automobilist (19) rijdt tegen geparkeerde pickup aan in Ammerstol

112 744 keer gelezen

AMMERSTOL • Een 19-jarige automobilist is zondag in Ammerstol met zijn voertuig tegen een geparkeerde pickup aangereden. Hij is zijn rijbewijs voorliopig kwijt.

Rond 18.40 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een aanrijding op de Capellelaan. Agenten zagen ter plaatse dat er flinke schade was ontstaan aan een geparkeerde pickup en een Audi. Het was een geluk bij een ongeluk dat niemand letsel had opgelopen. 

De jonge bestuurder van de Audi heeft vermoedelijk met veel te hoge snelheid over de Capellelaan gereden. De maximumsnelheid is daar 30 kilometer per uur. Daarbij is hij vermoedelijk de controle over de Audi verloren. 

Zijn rijbewijs werd ter plaatse ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt vanwege het veroorzaken van gevaar op de weg. Ook zal hij worden aangemeld bij het CBR. Het CBR kan bijvoorbeeld een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG) opleggen. De kosten voor deze maatregel zijn voor de bestuurder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden