• Collage van het uitdelen.
• Collage van het uitdelen.

Beweeg- & Doeboek voor ouderen uitgedeeld

Algemeen 249 keer gelezen

LOPIK • Team Sportservice Lopik heeft een Beweeg- & Doeboek voor ouderen verspreid binnen de gemeente Lopik.

“Voldoende bewegen in deze tijden van corona kan een extra uitdaging zijn, ook voor ouderen”, verklaart Dennis Boele namens Team Sportservice Lopik. “Om hen hierbij te ondersteunen is het Beweeg- & Doeboek ontwikkeld. Het staat vol met leuke beweegadviezen op verschillende niveaus, gezonde recepten, een woordzoeker en nog veel meer.”

De buurtsportcoaches zetten zich ook in deze tijd in om 60-plussers in de gemeente Lopik in beweging te houden. Boele: “Helaas zijn veel beweegmomenten, verenigingslessen en uitstapjes weggevallen. Met online-beweegfilmpjes en persoonlijke beweeglessen in de tuin proberen we als buurtsportcoaches deze doelgroep toch in beweging te houden. Het Beweeg- & Doeboek voor ouderen, dat door Team Sportservice Provincie Utrecht is ontwikkeld, is hier een mooie aanvulling op.”

Op diverse locaties in de gemeente Lopik zijn de beweegboekjes uitgedeeld, waaronder bij Dagbesteding de Warmtebron, Axion Wijkverpleging, Vitras Wijkverpleging en Stichting Pulse. 

Boele: “De eerste reacties zijn positief. We hopen natuurlijk dat iedereen veel (beweeg)plezier zal beleven aan het boekje."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden