• De 18-jarige Mijntje Porsul uit Schoonhoven slaagde voor haar VWO diploma en werd donderdagochtend door haar natuurkundedocent Jeroen Kruithoed met een confettikanon verrast.
• De 18-jarige Mijntje Porsul uit Schoonhoven slaagde voor haar VWO diploma en werd donderdagochtend door haar natuurkundedocent Jeroen Kruithoed met een confettikanon verrast. Foto: Stephan Tellier

Docenten Schoonhovens College verrassen geslaagde leerlingen aan huis

Algemeen 1.721 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Docenten van het Schoonhovens College hebben donderdagmorgen de geslaagde leerlingen verrast met een bezoek aan huis. 

Leraren kwamen persoonlijk langs op het huisadres van degenen bij wie de vlag uit kon en brachten hen -op ‘coronagepaste’ afstand- op de hoogte van het heuglijke nieuws.

Confetti
Zo maakte ook natuurkundedocent Jeroen Kruithoed een rondje, waarbij hij als eerste Mijntje Porsul aandeed. De geslaagde VWO-leerlinge was verrast.

“Zodra ik de deur opendeed ging een confettikanon af en wist ik hoe laat het was”, blikt de 18-jarige Schoonhovense terug. “Hartstikke leuk dat de school dit op deze manier heeft georganiseerd.”

Kruithoed had een klaptafeltje bij zich met twee stoelen en nodigde Mijntje uit om plaats te nemen. Na een kort felicitatiepraatje volgde het tekenen van de cijferlijst en kreeg de geslaagde enkele presentjes van school overhandigd. 

Kruithoed: “Zo geven we het ook in deze coronatijd nog een persoonlijk tintje. We krijgen er leuke reacties op; het wordt gewaardeerd door leerlingen en ouders.”

Diploma
De diploma-uitreiking volgt begin juli, als ouders en leerlingen individueel op school worden uitgenodigd. Een groot feest is helaas niet aan de orde.

“Jammer”, zegt Mijntje, “maar het is niet anders. Vanavond trekken we in ieder geval in klein gezelschap een fles champagne open en maken we er alsnog een feestje van.” 

Mijntje gaat na de zomervakantie aan de Universiteit –‘in Delft of Twente, dat is nog even de vraag’- een opleiding industrieel ontwerpen beginnen.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden