Closed outdoors cafe with overturned chairs on tables, Nobody
Closed outdoors cafe with overturned chairs on tables, Nobody Foto: Stockfoto

CDA Krimpenerwaard: 'Verruim aantal terrasmeters'

Algemeen 478 keer gelezen

KRIMPENERWAARD Om horecaondernemers te helpen zou de gemeente Krimpenerwaard het aantal terrasmeters moeten verruimen. Dat zegt CDA-fractievoorzitter Jan Dekker. Hij dient hierover dinsdag een motie in. 

Dekker wijst op de versoepelde coronamaatregelen en het protocol dat door Horeca Nederland naar alle leden is gestuurd. "Er ontstaan nieuwe kansen voor onze horeca. Dit is echter niet gemakkelijk. De gemeente kan de horeca helpen en faciliteren, uiteraard in goed overleg met de ondernemers en omwonenden." 

De horeca mag per 1 juni weer open, met inachtneming van de anderhalve meter afstand. Dat betekent dat er minder gasten in de zaak mogen zijn. Dekker: "Duidelijk is dat deze beperkingen de omzet van de horeca aanzienlijk beperkt en daarmee het verdienmodel van horecaondernemer nog onvoldoende is." 

In de motie roept hij op om de horeca zoveel mogelijk te ondersteunen bij het uitbreiden van terrassen. Dit door pleinen en plantsoenen hiervoor (deels) beschikbaar te stellen. "Natuurlijk binnen redelijke grenzen en met respect voor de belangen van de omwonenden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden