• Dankzij de 'Kom op visite-kar kon Jacqueline Vermeij haar moeder bezoeken in haar kamer. De foto is door het raam van de kamer genomen.
• Dankzij de 'Kom op visite-kar kon Jacqueline Vermeij haar moeder bezoeken in haar kamer. De foto is door het raam van de kamer genomen. Foto: Stephan Tellier

Rotary schenkt ‘Kom op visite-kar’ aan Borchleen en De Bovenberghe

Algemeen 1.357 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Rotary Schoonhoven heeft vrijdagmiddag een 'kom op visite-kar' geschonken aan de WelThuis-locatie Borchleen. De voorziening, die het mogelijk maakt dat bewoners -veilig en wel- weer hun naasten kunnen ontmoeten, is ook te gebruiken in De Bovenberghe.

De kom op visite-kar is een klein, wit karretje met glazen ruiten en een smal deurtje. "Het is een eigenlijk een soort pausmobiel, maar dan zonder auto", zegt Wietze Wedman van Rotary Schoonhoven. "Met deze voorziening kunnen familie en vrienden weer 'coronaproof' op bezoek komen in het verpleeghuis."

Vervolgens: "Soms zijn er elders voorzieningen, maar niet iedere bewoner kan door persoonlijke beperkingen van de kamer. Dan biedt de 'kom op visiste-kar' uitkomst. De bezoeker stapt in het hermetisch afgesloten karretje -met luchtzuiveringssysteem- en wordt naar de bewoner op de kamer gebracht. Na zeven weken isolatie moet het heel fijn zijn om elkaar weer in levende lijve te kunnen zien."

Actie
Rotary Schoonhoven probeert ook in deze coronacrisis te helpen waar het kan. Voorzitter Jos Huizinga: "Het jaarthema is ontmoeten en verbinden. Dit initiatief kwam vorige week op ons pad en hebben we meteen omgezet in actie."

De locatiemanagers Sylvia Oudenes (Borchleen) en Sjana van Leeuwen (De Bovenberghe) waren vrijdag aanwezig om de kar in ontvangst te nemen. En vervolgens werd deze gelijk in gebruik genomen door Jacqueline Vermeij om haar moeder in Borchleen te ontmoeten.

Bloemen
Eerder zette Rotary Schoonhoven in het kader van de coronacrisis de 108 thuiszorgers van de wijkverpleging in de bloemen en steunde het de SWOS bij 'pleintjesgymnastiek'.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

• De overhandiging van de 'visitekar'. Links Rotary-secretaris Wietze Wedman, rechts de locatiemanagers Sjana van Leeuwen en Sylvia Oudenes.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 16 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 18 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden