• De K'WRD BOX.
• De K'WRD BOX.

Lokale ondernemers uit Krimpenerwaard komen met K'WRD BOX

Algemeen 2.187 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Lokale ondernemers van ambachtelijke producten in de Krimpenerwaard hebben de handen ineengeslagen. Zij gaan wekelijks een pakket samenstellen en thuisbezorgen: de K'WRD BOX.

Het initiatief is een antwoord op de coronacrisis die de voedselproducenten in de Krimpenerwaard hard raakt. "Wij volgen hiermee het landelijk initiatief #supportyourlocalsNL", vertelt mede-initiatiefnemer Bram van Risp, zelf verkoper van lokale wildproducten bij Het Wildhuys in Berkenwoude. "De kleine streekproducten-ondernemers kunnen hun producten nu lastig kwijt terwijl consumenten diezelfde producten minder makkelijk kunnen kopen. Met dit initiatief hier in de Krimpenerwaard snijdt het mes dus aan twee kanten."

Verpakken
Het verpakken en bezorgen van de pakketten doen de ondernemers - bij toerbeurt - zelf. In het pakket zitten producten van onder andere Stadsbrouwerij Argentum, De Lekbongerd, Van Perkouwse Grond, MooiMekkerland, Het Wildhuys, Stolweitjes, Bakkerij Kok, Kaasboerderij Hoogerwaard, Imkerij De Nesse en LUUX by de Berekuil. Waarschijnlijk zal de samenstelling van deze groep de komende weken nog worden uitgebreid. Het pakket kan iedere week tot woensdagavond 23.00 uur worden besteld via supportyourlocalskrimpenerwaard.nl. De box wordt afgerekend bij het bestellen. Vervolgens zal de K'WRD BOX iedere vrijdag tussen 14.00 en 18.00 uur (alleen binnen de Krimpenerwaard) worden afgeleverd op het opgegeven adres. Persoonlijk contact wordt zoveel mogelijk vermeden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden