Afbeelding
Foto: stockfoto
coronacrisis

Gemeente Krimpenerwaard wil ondernemers en inwoners tegemoet komen

Algemeen 1.837 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Gemeente Krimpenerwaard neemt maatregelen om ondernemers en zzp-ers, maar ook andere inwoners met betalingsproblemen vanwege de coronacrisis, tegemoet te komen en tijdelijk financiële ruimte te geven.

Ondernemers en zelfstandigen wordt meer ruimte geboden om lokale belastingen (OZB, afvalstoffenheffing, rioolheffing, hondenbelasting, toeristenbelasting, lijkbezorgingsrechten (jaarlijks onderhoud) en BIZ) te betalen. Zij kunnen bij de SVHW betaling in termijnen of uitstel van betaling aanvragen.

Wat de aanslagen voor leges, lijkbezorgingsrechten, havengelden en marktgelden betreft zet de gemeente de volledige invordering hiervan voor iedereen stop tot 1 juli 2020. Dit geldt voor ondernemers en inwoners. Er hoeft dus geen contact met de gemeente te worden opgenomen om uitstel te krijgen. Wel kan een betalingsregeling worden gevraagd.

Voor inwoners met een lening vanuit de bijstand voor zelfstandigen biedt de gemeente de mogelijkheid om aflossingsverplichtingen op te schorten. Hiervoor kunnen inwoners een aanvraag indienen bij de afdeling Sociale Zaken van de gemeente.

Zelfstandig ondernemers die in de knel komen door de coronacrisis kunnen een beroep op doen op de regeling Tozo (Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers), wanneer zij aan de voorwaarden voor deze regeling voldoen.

Bureau Zelfstandigen Rotterdam (BZR) voert deze regeling uit voor gemeente Krimpenerwaard..Meer informatie hierover: http://www.rotterdam.nl/rbzcorona

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden