Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF
coronavirus

17 (geregistreerde) besmettingsgevallen in gemeente Lopik; 33 in Krimpenerwaard

Algemeen 3.177 keer gelezen

REGIO • De geregistreerde besmettingsgraad van het coronavirus per 100.000 inwoners ligt in de gemeente Lopik (117,5) veel hoger dan in de gemeenten Krimpenerwaard (58,6) en Krimpen aan den IJssel (44). 

Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het RIVM, die dagelijks worden vrijgegeven.

Dit betekent dat de gemeente Lopik (14.466 inwoners) inmiddels 17 besmettingsgevallen telt. Voor de gemeente Krimpenerwaard (56.048 inwoners) is dat aantal 33, voor Krimpen aan den IJssel (29.376 inwoners) 13.

Gisteren -zaterdag- waren deze aantallen respectievelijk: 13 (Lopik), 30 (Krimpenerwaard) en 12 (Krimpen aan den IJssel).

De werkelijke groep besmette mensen is (veel) groter: lang niet iedereen heeft ernstige klachten en wordt getest op het virus. 

Duiding
'Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Over een aantal dagen kan geconcludeerd worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking van het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen onder gemelde patiënten, en daarmee hoe goed de genomen maatregelen werken', aldus het RIVM. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden