• Ook op de smalle paden van het Loetbos moeten recreanten anderhalve meter afstand van elkaar bewaren.
• Ook op de smalle paden van het Loetbos moeten recreanten anderhalve meter afstand van elkaar bewaren. Foto: Floris Bakker

Ongekend druk in recreatiegebieden Krimpenerwaard

Algemeen 2.687 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Staatsbosbeheer roept recreanten van recreatiegebieden in de Krimpenerwaard op om de instructies van het RIVM zoveel mogelijk op te volgen en dus onder meer anderhalve meter afstand te bewaren.

In de Krimpenerhout, het EZH-Bos en het Loetbos is het vanwege de coronacrisis de laatste dagen ongekend druk. Mensen trekken er massaal op uit. 'De natuur is een mooie uitvalsbasis, zeker in deze periode', schrijft Staatsbosbeheer. 'De natuur is op zijn mooist, maar ook op zijn kwetsbaarst in deze periode. Rust voor dieren is belangrijk'.

Parkeerplaatsen
Staatsbosbeheer adviseert om ook tijdens het bezoek aan de natuur de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen. Dus anderhalve meter afstand houden en thuis blijven als je ziek of verkouden bent. 'Wanneer parkeerplaatsen vol zijn, probeer dan ergens anders te gaan wandelen'. In verband met besmettingsgevaar zijn de toiletvoorzieningen in de gebieden tot 1 april niet open. 

Staatsbosbeheer beheert de gebieden namens Groenalliantie Midden-Holland, een samenwerkingsverband tussen verschillende gemeenten. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
NOM-wijk Krimpen a/d IJssel: toekomstgericht wonen in groene buurt Nieuws 6 mei, 13:57
• Het team van Autobedrijf Broere in de werkplaats.
Peugeot terug in Krimpen aan den IJssel Zakelijk 6 mei, 13:42
Arie en Alie den Otter: trots op Arie's lintje.
Arie den Otter koninklijk onderscheiden voor vrijwillige inzet: 'Ik vind het leuk om mensen blij te zien' Nieuws 6 mei, 11:17

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden