• Teus de Bruijn (midden, wit shirt) aan het spinnen in het hotel.
• Teus de Bruijn (midden, wit shirt) aan het spinnen in het hotel.
coronavirus

Schoonhovens echtpaar in 'lockdown' op Lanzarote

Algemeen 6.043 keer gelezen

LANZAROTE/SCHOONHOVEN • Teus en Hilleke de Bruijn zitten sinds zondag verplicht binnen in een hotel op Lanzarote. "Het is uiteraard niet ideaal, maar gezien de luxe omstandigheden hebben we niets te klagen", klinkt het vanaf het zonnige vakantie-eiland.

De Schoonhovenaren vertrokken vrijdag voor wat een fietsstage van een week onder leiding van Henk Lubberding had moeten worden. De oud-profwielrenner organiseert ieder jaar drie van deze 'stageweken'. Fietsliefhebber Teus de Bruijn schreef zich vorig jaar voor het eerst in. "Dat beviel zo goed, dat we ons dit jaar opnieuw hebben aangemeld. Ik als fietser, Hilleke als vakantieganger. Zij wandelt graag."

Reisadvies
Zaterdag was de eerste fietsdag, maar daar zou het ook bij blijven... "Echt getwijfeld voor het vertrek vanuit Nederland hebben we niet", laat Teus de Bruijn vanuit zijn hotelkamer weten. "Natuurlijk volgden we het nieuws rondom het coronavirus, maar er was geen negatief reisadvies naar Spanje. En dus zijn we in het vliegtuig gestapt."

Vervolgens: "Zondag leende de fietsverhuurder zijn racefietsen al niet meer uit, waarna alleen degenen die met hun eigen fiets op het eiland waren een rondje zijn gaan fietsen. Dat duurde niet lang, want ze werden door de politie terug naar het hotel gestuurd."

Sindsdien mogen alle gasten het hotel niet meer uit. Van een gespannen situatie is geen sprake, meldt Teus de Bruijn. "Het is een luxe hotel en van alle gemakken voorzien. Ook mogen we nog gewoon in het hotelpark wandelen. Ondertussen vermaken we ons met wielergerelateerde activiteiten, zoals uitleg van een cardioloog over trainingsopbouw en zijn we vanmiddag met een groepje gaan spinnen in de sportruimte. Ook eten we gezamenlijk."

Niet ziek
Teus wenst te benadrukken dat zij zelf niet ziek zijn en ook geen ziektegevallen kennen in het hotel. "De lockdown heeft te maken met de algehele noodtoestand die in Spanje is uitgeroepen vanwege het coronavirus."

Hoe het verder gaat, weet Teus niet. "Officieel vliegen we aanstaande zaterdag terug, maar we horen ook geluiden dat de Spaanse regering alle toeristen het land uit wil hebben. Wellicht vertrekken we dus eerder. Hoe dan ook, het is allemaal heel anders gelopen, maar we hebben niets te klagen hier."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De onthulling van het herdenkingsbord.
Burgemeester onthult herdenkingsbord oorlogsslachtoffers Schoonhoven Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
(Tijdelijke) opvang 20 statushouders in Hotel De Witte Brug Lekkerkerk Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Krimpense steun voor fatbike-uitsluiting bij verkeersexamen Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden