• Het bewuste moment, waarop Schoonhoven recht meende te hebben op een doelpunt. Foto: wijntjesfotografie.nl

Schoonhoven baalt van wegwuiven doelpunt

Sport 411 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Schoonhoven-Alblasserdam eindigde in 0-0, maar de thuisclub meende dat scheidsrechter Dink de Witte de blauw-witten in de eerste helft een doelpunt had onthouden.

Op het videofilmpje van supporter De Bondt en ook op de foto van Kontakt-fotograaf John Wijntjes is te zien dat doelman Aschwin Bakema de bal achter de doellijn lijkt weg te slaan. Daarmee probeerde hij zijn eerdere inschattingsfout ongedaan te maken.

"Iedereen zag dat met het blote oog, alleen de arbiter was dat ontgaan. Hij wuifde onze protesten weg", mopperde Schoonhoven-trainer Raymond van der Kort.

Hij was niettemin blij met een punt tegen de koploper van 3C. "In de eerste helft hadden we met 3-0 achter kunnen staan. Toen speelden we slecht. Ik heb daarna met enkele omzettingen geprobeerd de gevaarlijkste spelers van Alblasserdam aan banden te leggen. Dat is aardig gelukt."

Niettemin moest Schoonhoven-doelman Stephan Dooms in het laatste kwartier zijn kwaliteiten tonen bij enkele schoten en gevaarlijke kopballen van de bezoekers.