• De prijswinnaars met rechtsonder Yvonne de Wit (winnaar jongerenaward).
• De prijswinnaars met rechtsonder Yvonne de Wit (winnaar jongerenaward). Foto: Gemeente Lopik

Yvonne de Wit wint Jongerenaward 2019

Algemeen 634 keer gelezen

LOPIK • 'Vakantie Ontspanning Benschop' heeft de Ereprijs voor Wijk- en Buurtbeheer 2019 gewonnen; de Jongerenaward ging naar Yvonne de Wit. Burgemeester Laurens de Graaf en wethouder Johan van Everdingen reikten donderdagavond tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Lopik -in dorpshuis De Schouw- de prijzen uit.

Yvonne de Wit zet zich in al jaren in voor de samenleving en met name voor de jeugd in Benschop. Ze is secretaris van Vakantie Ontspanning Benschop en al jaren Zwarte Piet bij de intocht van Sinterklaas in Benschop.

Toen het bestuur van de Sinterklaasintocht liet weten te stoppen met de organisatie besloot Yvonne samen met twee andere jongeren deze taak over te nemen. Daarvoor richtten ze een stichting op, zochten ze sponsors en bonden vrijwilligers aan zich. Yvonne deed dit in de rol van voorzitter van de stichting.

De jury vond het mooi dat 'een nieuwe generatie zich inzet voor deze activiteiten': 'Yvonne is een cruciale factor hierin. Ze pakt het goed op en toont haar verantwoordelijkheid'.

De Jongerenaward wordt uitgereikt aan jongeren tussen de 6 en 25 jaar, die zich inzetten voor een ander of voor de gemeente Lopik, die een bijzondere prestatie hebben geleverd of een speciale daad hebben verricht.

Ereprijs
Als inwoners samen met buurt- of dorpsgenoten de leefbaarheid van de woonkern verbeteren, komen ze in aanmerking voor de Ereprijs Wijk- en Buurtbeheer. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt en bestaat uit drie geldbedragen (van 100 tot 500 euro). Het bedrag mag vrij worden besteed, maar moet wel ten goede van de groep of wijk komen.

Er waren tien inzendingen, waarbij Vakantie Ontspanning Benschop, dat tijdens vakanties activiteiten organiseert, de eerste prijs won. 'Zij bereiken ook gezinnen die niet veel te besteden hebben, zodat ook zij iets leuks te doen hebben in de vakantie. Het plezier van de kinderen staat centraal. Buitenspelen wordt gestimuleerd', aldus de jury.

De tweede prijs was voor Bewonersgroep Vogelzang, de derde prijs voor Lek(ker) Schoon.

Vrijheid
Burgemeester Laurens de Graaf blikte in zijn nieuwjaarsspeech terug op de relatief rustige oudjaarsnacht en keek vooruit naar de viering van 75 jaar vrijheid, dat in de gemeente Lopik met diverse festiviteiten kracht bij wordt gezet.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpense steun voor fatbike-uitsluiting bij verkeersexamen Nieuws 15 uur geleden
• Maureen vindt het leuk om te acteren en presenteren en kinderen daarmee iets te leren.
Waarom de Schoonhovense juf Maureen acteert voor Slimclips, en waarom dat slim is Nieuws 16 uur geleden
• Burgemeester Jan Luteijn neemt de petitie in ontvangst van Frits van der Heijden.
Tweehonderd handtekeningen tegen speeltuinplan Oranjesingel Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden