• Sportformateur Jan Janssens.
• Sportformateur Jan Janssens.

Formateur Jan Janssens gaat voor Sportakkoord Krimpenerwaard

Algemeen 410 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De gemeente Krimpenerwaard wil via een sportakkoord nieuwe initiatieven en vormen van samenwerking op het gebied van sport en bewegen realiseren. Op woensdag 29 januari wordt een startbijeenkomst gehouden.

Sportformateur Jan Janssens, die door de gemeente als extern en onafhankelijk deskundige in de hand is genomen, moet de verschillende partijen bij elkaar brengen om concrete afspraken te maken.

Janssens: "Een sportakkoord biedt gemeente, sportorganisaties en maatschappelijke instellingen een mooie kans om nieuwe vormen van samenwerking op te zetten en gezamenlijk nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Dit moet ertoe leiden dat sportorganisaties sterker worden, dat meer mensen in beweging komen en dat de samenleving (nog) meer profijt heeft van de maatschappelijke kracht van de sport."

In het sportakkoord worden de afspraken die hierover gemaakt worden vastgelegd. Janssens: "Het is dus geen beleidsstuk van de gemeente, maar een set afspraken van verschillende organisaties en instellingen, waarvan de gemeente er één is. Als partners wordt gedacht aan sportverenigingen, commerciële sportaanbieders, evenementenorganisatoren, instellingen en organisaties uit onderwijs, welzijn en zorg en het bedrijfsleven."

Kort voor de jaarwisseling heeft de sportformateur, mede namens sportwethouder Lavinja Sleeuwenhoek, sportorganisaties en maatschappelijke instellingen uitgenodigd voor de startbijeenkomst. Deze kick-off vindt plaats op woensdagavond 29 januari in de raadszaal van de gemeente Krimpenerwaard (Burgemeester van der Willigenstraat 58 te Lekkerkerk). De aanwezigen krijgen dan tekst en uitleg over de achtergrond en aanpak.

Janssens: "Maar het belangrijkste is een eerste gezamenlijke inventarisatie van ideeën, kansen en uitdagingen, die moeten leiden tot een sportakkoord voor Krimpenerwaard."

De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur; meer dan veertig deelnemers hebben zich aangemeld.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden