• Oudshorn knipte afgelopen zomer uit protest met zijn eigen heggenschaar de beplanting op een van de rotondes.
• Oudshorn knipte afgelopen zomer uit protest met zijn eigen heggenschaar de beplanting op een van de rotondes. Archieffoto: wijntjesfotografie.nl

Oudshoorn (VVD) baalt van verkeersonveilige rotondes

Algemeen 371 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Marco Oudshoorn (VVD) is verbolgen over de afwijzing van zijn verzoek om het groenonderhoud van de rotondes door de gemeente Krimpenerwaard te laten uitvoeren.

Volgens het VVD-raadslid is dat een niet al te kostbare ingreep. "Het is een kleine moeite om bij het maaien van de rotondes, wat de gemeente al zelf doet, ook de heggen mee te nemen. Rotondes zijn door het hoge groen onoverzichtelijk voor fietsers en wandelaars", sprak hij tijdens de begrotingsbehandeling.

De liberaal wees op recente cijfers van Rijkswaterstaat, waarin wordt gemeld dat er in Schoonhoven in drie jaar tijd 73 ongelukken zijn geteld. "Er was één dodelijk ongeval, 26 keer moesten er slachtoffers naar het ziekenhuis. Het kruispunt op het Henri Dunantplein is met drie ongelukken het gevaarlijkste van de stad."

De VVD kreeg echter alleen politieke steun van D66 en ChristenUnie, die zijn amendement – later afgezwakt als motie – steunden. Oudshoorn: "Tot mijn verbijstering stemde de rest van de raad tegen. Dat was echt onbegrijpelijk."

Het gaat volgens Oudshoorn om een kleine investering. "Bij acht keer maaien per jaar op twee rotondes kom je uit op 32 uur. Als je daarvoor 100 euro per uur arbeidskosten aanhoudt, betekent dat 3.200 euro op jaarbasis. Waar praten we over? De verkeersveiligheid staat op het spel."

Wethouder Janette Hofman was echter 'doof' voor zijn verzoek. "Maar ik blijf strijden voor een gemeentelijke rol. Mogelijk moet ik straks weer zelf de heggen knippen, zoals afgelopen zomer het geval was. Het is nodig om ongelukken te voorkomen", aldus Oudshoorn.

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 14 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 16 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden