• Met de smartphone kan een deelauto worden gereserveerd.
• Met de smartphone kan een deelauto worden gereserveerd. Foto: lev dolgachov

Benschop krijgt deelauto's

Algemeen 1.388 keer gelezen

BENSCHOP • Geen auto voor de deur? Of juist wel een geldverslindende wagen die je maar sporadisch gebruikt? In Benschop is de oplossing in zicht. Daar worden door Terberg deelauto's neergezet. 

De sleutels van de vier splinternieuwe auto's worden zaterdag 16 november uitgereikt. Via een app van Juuve kunnen inwoners van het dorp vervolgens met hun smartphone één van de deelauto's reserveren. Het concept draait tot nu toe alleen in grote steden. "Toen de Klankbordgroep mij vroeg of we ook auto's in Benschop wilden plaatsen, viel bij mij meteen het kwartje", vertelt Robbert-Jan Vogel van Juuve. "In dorpen als Benschop is de gemeenschapszin vaak sterker ontwikkeld dan in de grote stad. En die gemeenschapszin is belangrijk voor het succesvol uitrollen van een deelauto-concept. Bovendien is hier de noodzaak groter, omdat dorpen als Benschop minder goed zijn aangesloten op het openbaar vervoer. Als het aan mij ligt staan onze auto's binnenkort ook in Polsbroek, Lopik en Cabauw."

Groen dorp
Ook Klankbordvoorzitter Gert-Jan Fernhout is enthousiast. "Benschop is een heerlijk, groen dorp in het centrum van de Randstad. Met de auto ben je binnen 35 minuten in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, op Schiphol en voorbij Amersfoort of Den Bosch. Maar hoewel lijn 195 ons goed verbindt met Rotterdam en Utrecht, ligt dat voor onze dorpsgenoten zonder auto net even anders. Door de nieuwe deelauto's kunnen zij profiteren van Benschops centrale ligging, is een tweede auto niet meer nodig, sparen we het milieu en hebben we in het dorp veel minder parkeerplaatsen nodig. De deelauto's gaan veel plezier opleveren en geld besparen."

Fietsen en scooters
Wat Juuve en Terberg betreft blijft het niet bij auto's. "We onderzoeken de mogelijkheid onze service uit te beiden met elektrische fietsen en scooters", zegt Vogel. "Visite voor Polsbroekerdam kan dan met lijn 195 naar Benschop rijden en vanaf daar verder met de fiets en als ze teruggaan zetten ze de fiets weer bij de bushalte. Met een elektrische fiets ben je binnen 20 minuten in Woerden, Nieuwegein of Oudewater. Deelauto's en -fietsen dragen echt bij aan de bereikbaarheid van Benschop."

De feestelijke ingebruikname is op zaterdag 16 november vanaf 11.00 uur in Dorpshuis XXL. Nadat een woordvoerder van Juuve heeft uitgelegd hoe het systeem werkt en de virtuele sleutels zijn overhandigd, kunnen bewoners vragen stellen en kennis maken met het nieuwe systeem. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
(Tijdelijke) opvang 20 statushouders in Hotel De Witte Brug Lekkerkerk Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Krimpense steun voor fatbike-uitsluiting bij verkeersexamen Nieuws 15 uur geleden
• Maureen vindt het leuk om te acteren en presenteren en kinderen daarmee iets te leren.
Waarom de Schoonhovense juf Maureen acteert voor Slimclips, en waarom dat slim is Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden