• De watertoren aan de Damweg bij Lopik-dorp.
• De watertoren aan de Damweg bij Lopik-dorp.

Nieuwe invulling voor watertoren Lopik

Algemeen 3.611 keer gelezen

LOPIK/SCHOONHOVEN • De watertoren in Lopik krijgt een nieuwe bestemming. Hierbij staan wonen, recreatie en educatie centraal.

Verstoep bouwadvies en architectuur in Schoonhoven heeft hiertoe een plan uitgewerkt, waarbij wordt ingezet op behoud en verduurzaming van de watertoren.

"We gaan met enthousiasme aan de slag met de verdere uitwerking van deze opdracht. We hopen er aan bij te dragen dat het gebouw naar de toekomst toe voor een brede doelgroep van blijvende waarde is", meldt Corné van Roest namens Verstoep bouwadvies en architectuur.

Te koop
Drinkwaterbedrijf Vitens maakt sinds enkele jaren geen gebruik meer van de watertoren als drinkwatervoorziening en deed het gebouw in de verkoop.

Roest: "Tijdens een bezichtigingsmoment werd al snel duidelijk dat het pand in een goede bouwkundige staat verkeert. Ook gezien de bijzondere ligging middenin de polder is het een gebouw met potentie."

Na een voorselectie uit achttien kandidaten en biedingen bleven er vijf partijen over. Roest: "Afgelopen donderdag kregen de overgebleven partijen de gelegenheid de plannen inhoudelijk te presenteren. Nog dezelfde middag kregen we het bericht dat op basis van kwaliteit en haalbaarheid het door Verstoep gepresenteerde plan als beste uit de bus kwam. Dit betekende snel schakelen, want een dag later kreeg deze toekenning een formeel karakter met de ondertekening van het koopcontract."

Voor de definitieve invulling dient een bestemmingsplanprocedure te worden doorlopen.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden