Afbeelding

ASV: 'Geen vechtpartij'

Sport 1.209 keer gelezen

AMMERSTOL • Voetbalvereniging Ammerstol (ASV) bestrijdt dat zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Moordrecht sprake was van een vechtpartij voordat Ammerstol-speler Michel Rozendaal werd geveld door een kopstoot en medespeler Thijs Schmidt knock-out werd geslagen.

"De wedstrijd verliep volstrekt normaal, totdat er een speler van Moordrecht dreigende taal uitsloeg richting Michel Rozendaal, kort nadat we onze aansluitingstreffer hadden gemaakt", reageert Erwin den Hartog namens het bestuur van de Ammerstolse SV op het incident. "Laatstgenoemde reageerde hier wat laconiek op, wat bij een andere Moordrecht-speler aanleiding was om ineens voor Rozendaal op te duiken en hem met een kopstoot te vellen."

Deze speler liep hierna terug naar zijn eigen helft, maar werd in het voorbijgaan aangesproken door Thijs Schmidt op zijn actie.

Erwin den Hartog: "Thijs vroeg hem met opgeheven armen: 'wat ben jij nou aan het doen, man?' Hierna snelde deze jongen naar Thijs toe en sloeg hem knock-out. Ik lees het nergens, maar Thijs is even bewusteloos geweest en heeft zeker één minuut op de grond gelegen. Hierna is de Moordrecht-speler, na nog iemand van ons te hebben bedreigd, door twee medespelers van het veld begeleid."

Thijs Schmidt brak door de klap zijn kaak op twee plaatsen. Ook mist hij een tand.

Erwin den Hartog benadrukkend: "Er ging dus geen vechtpartij aan het incident vooraf, zoals hier en daar valt te lezen. Onze spelers treffen geen blaam, maar ook de club Moordrecht en hun eerste elftal niet. Er ging één iemand door het lint met geschetste gevolgen."

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 7 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 9 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden