• De bocht op de Kattendijk waar in één week tijd twee auto's naar beneden reden.
• De bocht op de Kattendijk waar in één week tijd twee auto's naar beneden reden. Foto: Floris Bakker

Dijkweg Gouderak met staalborstels ruw gemaakt

Algemeen 657 keer gelezen

GOUDERAK • Een auto met staalborstels rijdt op 16, 17, 18 en 25 oktober op de Kattendijk en Middelblok in Gouderak om de weg ruw te maken.

De hele lengte van de dijkweg tussen de Lageweg en Zuidwestelijke randweg wordt aangepakt om te voorkomen dat auto's van de weg glijden. Op woensdag pakt de aannemer het stuk tussen het voetbalveld op het Kattendijk en de Lageweg/IJsseldijk Noord aan. Daarna wordt vanaf de Kattendijk 137a (het tussenliggende deel is al gedaan) in de richting Gouderak gewerkt.

Ruw
Op donderdag 17 oktober is het deel vanaf de Zuidwestelijke randweg richting Gouderak aan de beurt. In eerste instantie wordt het asfalt in de bochten ruw gemaakt. 
Op de vrijdagen (18 en 25 oktober) zullen de rechte delen onder handen worden genomen. Er wordt gewerkt tussen 8.30 en 17.00 uur. Twee verkeersregelaars leiden het verkeer langs de werkzaamheden.

Het ruwer maken van de weg is nodig omdat de afgelopen maanden meerdere auto's de dijk af reden. Ook fietsers en scooterrijders gingen regelmatig onderuit. Vooral na een regenbui bleek het asfalt spekglad. Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard deed onderzoek. Daaruit bleek dat de gladheid wordt veroorzaakt door gladgeslepen steentjes. Na het ruw maken van het wegdek moeten de problemen met de gladheid tot het verleden behoren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden